A hétvégén óraátállítás

2018. március 23. 10:28 | behir

Szombaton éjszaka egy órával kevesebbet alhatunk, vasárnap viszont tovább lesz világos. Jön ugyanis a nyári időszámítás kezdete, az óraátállítás.

Március 25-én, vasárnap hajnali 2 óráról 3-ra kell átállítani az órákat. A modern informatikai eszközök, a tabletek, a számítógépek, okos telefonok átállnak maguktól, a régebbi típusú karórákat, a mikrohullámú sütő kijelzőjét viszont nekünk kell beállítani. Érdemes figyelni a hétvégén a vonat- és a buszmenetrendeket is, hiszen az óraátállítás ezeket is érinti.

Magyarországon évente kétszer van óraátállítás, március, illetve október hónapok utolsó vasárnapján. Ennek bevezetésével az eredeti cél az volt, hogy meghosszabbítsák a természetes fény mellett töltött órák számát, és kevesebb áramot fogyasszunk.

Az energiatakarékos izzók, berendezések egyre szélesebb körű elterjesztésével sokan megkérdőjelezték ennek a szükségességét, viszont idén még biztosan marad az óraátállítás.

 

További programok »

Itthon

Két Békés megyei fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
2019. július 16. 16:05
FEL