A hétvégén óraátállítás

2018. március 23. 10:28 | behir

Szombaton éjszaka egy órával kevesebbet alhatunk, vasárnap viszont tovább lesz világos. Jön ugyanis a nyári időszámítás kezdete, az óraátállítás.

Március 25-én, vasárnap hajnali 2 óráról 3-ra kell átállítani az órákat. A modern informatikai eszközök, a tabletek, a számítógépek, okos telefonok átállnak maguktól, a régebbi típusú karórákat, a mikrohullámú sütő kijelzőjét viszont nekünk kell beállítani. Érdemes figyelni a hétvégén a vonat- és a buszmenetrendeket is, hiszen az óraátállítás ezeket is érinti.

Magyarországon évente kétszer van óraátállítás, március, illetve október hónapok utolsó vasárnapján. Ennek bevezetésével az eredeti cél az volt, hogy meghosszabbítsák a természetes fény mellett töltött órák számát, és kevesebb áramot fogyasszunk.

Az energiatakarékos izzók, berendezések egyre szélesebb körű elterjesztésével sokan megkérdőjelezték ennek a szükségességét, viszont idén még biztosan marad az óraátállítás.

 

További programok »

Itthon

Magyarország az élmezőnyben jár a kiberbiztonság területén

A verseny első fordulója tavasszal, egyéni megmérettetés keretében zajlott le, a szervezők azonban kíváncsiak voltak arra is, hogy ezek a fiatalok hogyan teljesítenek csapatban – tájékoztatott Bor Olivér, a Nemzeti Kiberbiztonsági Intézet sajtóreferense az M1 Ma Este című műsorában.
09:10
FEL