A díszbemutató házigazdája volt a város

2019. február 3. 16:50 | behir

A Szárnyad árnyékában című történelmi játék díszbemutatójának házigazdája február 2-án, szombaton este a Jókai Színházban Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata volt. Előadás után a Vigadóban folytatódott az ünneplés, ahol a szereplőkkel találkozhatott a közönség.

Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékát Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójára írta a Jókai Színház igazgatójának, Seregi Zoltánnak a felkérésére. A darab azoknak a szlovák családoknak állít emléket, akik evangélikusok lévén felvidéki szülőföldjüket elhagyva indultak útnak, hogy az akkori Csabán új hazát, biztonságot és olyan helyet találjanak maguknak, ahol hitük szerint élhetnek.

Az otthonkeresés drámájából Seregi Zoltán rendezett emlékezetes előadást, amelyben többek között Tege Antal, Koleszár Bazil Péter, Gerner Csaba, Csomós Lajos, Hodu József, Balázs Csongor, Gulyás Attila, Tomanek Gábor, Földesi Ágnes Villő, Kovács Edit, Fehér Tímea, Komáromi Anett, Nagy Erika nyújtott emlékezetes alakítást.

A díszbemutató mindig kiemelkedő esemény a színház életében, így volt ez most is, amikor az ünnepelt, Békéscsaba város a házigazda. Az előadás után a Vigadóban folytatódott az ünneplés, ahol Seregi Zoltán igazgató üdvözölte a vendégeket. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Szarvas Péter polgármester mondott köszöntőt.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

További programok »

FEL