Békéscsabai versenyző is lesz a Dal 2021 mezőnyében

2020. december 31. 12:11 | Vári Bianka

A Dal 2021 jövőre is a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét. A dalválasztón 40 produkció méretteti meg magát, az indulók között pedig több békéscsabai kötődésű előadás is szerepel.

Tízedik, jubileumi évadára készül a Dal, melyben jövőre is a nézőkkel közösen keresik Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A dalválasztóban a korábbiaknál is többen, összesen 40-en mutathatják be produkciójukat. A pályázatra több mint 400 produkció érkezett. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a Dal továbbra is fontos katalizátora a magyar könnyűzenei életnek, amely idén még nagyobb jelentőséggel bír a zenészek körében, mivel fórumot kínál a fellépésre egy olyan időszakban, ami nem kedvez az előadóművészetnek.

Idén békéscsabai kötődésű előadó is szerepel a mezőnyben Andelic Jonathan személyében. A dalszerző-énekes számára azonban nem újdonság a televíziós megjelenés, hiszen 2014-ben az X-Faktor egyik kedvence volt. Ahogy akkor, úgy most sem rejti véka alá hitét, ugyanis egy Istent dicsőítő dallal indul. Az előadó szeretné, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, hogy "hallgassák minél többen, hogy minél többen áldják Istent, és minél többen örüljenek!" - fogalmazott közösségi oldalán.

 

Egy másik dal is szerepel a mezőnyben, ami részben Békéscsabához köthető. Ragány Misa korábban a Jókai színházban tevékenykedett. Tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámának idején Nagy Szilárddal készítettek egy feldolgozást, az Európa 2020-at, amely akkor végigsöpört az interneten. A dalversenyen hasonló ihletésű, de immár saját dallal indulnak. A "Drága hazám" megszületéséről, a munkáról, és a dalversenyre készülődésről a 7.tv Művészbejáró című magazinjában beszélgetünk hosszabban január 7-én.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL