Megjelent augusztus 20-a dala

2020. augusztus 20. 16:00 | behir

Nagy Szilárd és Ragány Misa a nemzeti ünnep alkalmából készített dalt Drága Hazám – Augusztus 20. címmel. Az előadópáros idén tavasszal vált ismertté az Európa 2020 című átdolgozásukkal, amellyel a koronavírus világjárvány következtében kialakult helyzetre reflektáltak és amelyet több mint 3 millióan néztek meg a legnagyobb videomegosztó oldalon.

Idén sajnos az augusztus 20-i nagyrendezvények elmaradnak. A Drága Hazám – Augusztus 20. című dalunkkal szeretnénk ezt valamelyest kompenzálni, ajándékként készítettük a dalt a magyaroknak, reméljük együtt dobban rá majd a szívünk” – mondta Nagy Szilárd.

A dalhoz készült videoklipet Vámos Zoltán készítette, aki az Európa 2020 klipjét is jegyezte. A több mint 1000 éves magyar történelem mozzanatai, gyönyörű tájak és sportsikerek jelennek meg a klipben négy percbe sűrítve.

 

 

Véleményem szerint az államalapításra emlékezés a legfontosabb nemzeti ünnepünk, hiszen csak pozitív vetületei vannak, nem sejlik fel augusztus 20-án fájdalmas szétszakítás, kivégzés vagy forradalom. Ebből az alkalomból szerettünk volna méltó emléket állítani a magyar sikereknek” – mondta Ragány Misa.

A dal zeneszerzője Szűcs Norbert, szövegírója Hujber Szabolcs, valamint Nagy Szilárd és Ragány Misa is feltűnik mind zeneszerzőként, mind szövegíróként.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Egyedi kiállítás nyílt Gyulán

Az "Irgalmas nővérek" című kiállítás a Nobilitas Anno Alapítvány ötlete nyomán jött létre. Az alapítvány egyik célja, hogy Gyula város helytörténetét, történelmi múltját, illetve nevezetes személyeit ismertesse meg a lakossággal.
2022. december 1. 19:19
FEL