Ragány Misa: Mert szeretjük a focit!

2021. június 11. 11:35 | Such Tamás

Megihlette A Dal 2021 középdöntőjéig menetelő duót, Nagy Szilárdot és Ragány Misát a közelgő foci Eb. Reményeik szerint a Mindenki szurkol című nótát saját indulóként énekelhetik a drukkerek, amikor a pályán játékba lendülnek majd a hazai focisták.

A slágergyanús dal videóklipjében ráadásul Gundel Takács Gábor is jelentős szerepet kapott.

„Szilárddal 2007-ben, A Társulat című műsorban találkoztunk először. Azóta is tartottuk a kapcsolatot, így nem volt kérdés, hogy igent mondtam, amikor megkeresett azzal, hogy szerepeljek az új klipjükben. A dal klipje úgy indul, mintha egy közvetítés kezdete lenne, én konferálom fel őket az elején. Külön jól esett, hogy az én véleményemet is kikérték a munkafolyamat során. Remélem, a közönség is elégedett lesz az eredménnyel, főleg, hogy most mindenki futball-lázban ég” – jelentette ki Gundel Takács Gábor.

 

Ragány Misa, Gundel Takács Gábor és Nagy Szilárd – Fotó: Metropol

Misa, Gundi és Szilárd – Fotó: Metropol

 

Misa is és én is elvégeztünk egy újságíróiskolát, ahol Gundi a tanárunk volt” – árult el részleteket az ismeretségről Nagy Szilárd, aki hozzá tette:  egy olyan hiteles médiaszemélyiségről van szó, aki kapcsán nem is volt kérdés számukra, hogy őt kérjék fel a dal nyitányára.

A klipet pedig nem máshol, mint a legnagyobb focival foglalkozó felületen, a TrollFoci oldalon mutatták be elsőként. Az előadópáros mellett Szűcs Norbert zenei producer oroszlánrészt vállalt a dal és a videoklip elkészítésében, a szövegíró kiléte egyelőre titkos, de annyit elárulhatunk, hogy egy ismert személyről van szó.

***

Az ezer szállal Békéscsabához kötődő Ragány Misa, a dal egyik énekesét telefonon értem el.

 

– Mit lehet tudni az új dalotokról?

– A zenét Szűcs Norbi barátunk, illetve mi követtük el; a szövegíró pedig – azontúl, hogy mi is közreműködünk benne – alapvetően titkos.

 

Nagy Szilárd és Ragány Misa – Forrás: Mészáros Szilvia

Nagy Szilárd és Ragány Misa – Forrás: Mészáros Szilvia

 

– Ha valami titkos, az mindig olyan sejtelmes.

– Igen, ez a valóság.

 

– Nagyon erős a gitártéma, abszolút visszaadja egy izgalmas meccs hangulatát, de egyben motivációt is ad a szurkoláshoz.

– Szűcs Norbert gitározik, aki valamikor Zámbó Jimmyvel játszott. Nagyon jó zenész, több mint 30 arany- és platinalemez fűződik a nevéhez.

 

– Nem kaptatok olyan kommentet, hogy mindig akkor léptek elő, amikor propagálni kell valamit?

– Nem mondanám propagálásnak. Szeretjük a focit és csináltunk erre egy szurkolói dalt.

 

További programok »

FEL