A Csabagyöngyében rendeztek városismereti vetélkedőt általános iskolásoknak

2018. szeptember 27. 07:38 | Kovács Andrea

Békéscsaba újratelepítésének 300., illetve várossá válásának 100. évfordulója alkalmából az általános iskolásoknak a Munkácsy Mihály Múzeum szervezett vetélkedőt. A megmérettetésen nyolc csapat közel kétszáz diákja mérte össze tudását a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

 

A városismereti versenyre a csapatoknak egy rövidfilmet kellett készíteniük Békéscsaba történetéről, egy kiválasztott nevezetes helyszínről pedig képekkel illusztrált, írásos anyagot állítottak össze. Míg ezeket az alkotások  a csoportok egy-egy tagja bemutatta a zsűrinek, addig a többieknek a város különböző pontjain feladatokat kellett teljesíteniük.

Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese kiemelte: a cél az, hogy a városban tanuló gyerekek a városismereti vetélkedő által minél közelebbről megismerjék Békéscsabát és nevezetességeiket. A feladatokat úgy állították össze, hogy a diákoknak a városban több helyszínre ki kellett menniük, táblákat, emlékhelyeket kellett felkeresniük. Medgyesi Pál hozzátette: egy ilyen, a város történetéhez, épületeihez kapcsolódó vetélkedőknek fontos szerepe lehet abban, hogy a gyerekeknek mélyebb kötődése legyen Békéscsabához.

 

További programok »

Kultúra

Lehet, hogy Olaf Scholz nyitja meg Scholtz Endre kiállítását Berlinben?

Scholtz Endre, a békéscsabai festőművész szerint nem kizárt, hogy Németország alkancellárja, Berlin korábbi polgármestere, Olaf Scholz a rokona. Ugyanis mindkettejük családfája valaha az észak-németországi területeken szökött szárba. Ráadásul Schol(t)zból kevés van a világon. (Pláne Endréből.)
2020. július 10. 10:08
FEL