A Csabagyöngyében rendeztek városismereti vetélkedőt általános iskolásoknak

2018. szeptember 27. 07:38 | Kovács Andrea

Békéscsaba újratelepítésének 300., illetve várossá válásának 100. évfordulója alkalmából az általános iskolásoknak a Munkácsy Mihály Múzeum szervezett vetélkedőt. A megmérettetésen nyolc csapat közel kétszáz diákja mérte össze tudását a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

 

A városismereti versenyre a csapatoknak egy rövidfilmet kellett készíteniük Békéscsaba történetéről, egy kiválasztott nevezetes helyszínről pedig képekkel illusztrált, írásos anyagot állítottak össze. Míg ezeket az alkotások  a csoportok egy-egy tagja bemutatta a zsűrinek, addig a többieknek a város különböző pontjain feladatokat kellett teljesíteniük.

Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese kiemelte: a cél az, hogy a városban tanuló gyerekek a városismereti vetélkedő által minél közelebbről megismerjék Békéscsabát és nevezetességeiket. A feladatokat úgy állították össze, hogy a diákoknak a városban több helyszínre ki kellett menniük, táblákat, emlékhelyeket kellett felkeresniük. Medgyesi Pál hozzátette: egy ilyen, a város történetéhez, épületeihez kapcsolódó vetélkedőknek fontos szerepe lehet abban, hogy a gyerekeknek mélyebb kötődése legyen Békéscsabához.

 

További programok »

Kultúra

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakájához

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Az evangélikus nagytemplomban Alföldi Csaba adott hangversenyt, melynek első darabja Kovács Szilárd Intrada című műve az ország több mint 50 orgonáján egyszerre csendült fel.
2019. július 21. 12:03
FEL