A bezárt posták ügyében tárgyalt Szarvas Péter

2022. november 25. 15:40 | behir.hu

Békéscsaba polgármestere korábbi ígéretéhez híven további tárgyalásokon vett részt a november közepén bezárt hat csabai posta ügyében.

– Korábban írásban kértem a Magyar Posta Zrt. vezetőjét, hogy szíveskedjen sürgősen személyes egyeztetésre lehetőséget adni a békéscsabai posták ügyének megtárgyalására. Kaptam időpontot, a tegnapi napon Budapesten jártam, ahol a Magyar Posta Zrt. vezetőivel tárgyaltam. A békéscsabai lakosok érdekeinek védelmében kértem, vizsgálják felül korábbi döntésüket, ami nehéz helyzetbe hozta a Mezőmegyeren, Gerlán, Jaminában és a Lencsési lakótelepen élőket. Az elhangzott javaslatokat megfontolják, levélben fognak tájékoztatni a lehetőségekről – osztotta meg közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta Zrt. az energiaválságra hivatkozva hat békéscsabai fiókot zárt be 2022. november 12-től határozatlan ideig. A döntésre reagálva Szarvas Péter Herczeg Tamás országgyűlési képviselő társaságában Budapestre látogatott november elején, ahol a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával tárgyaltak. A városvezető az akkori tapasztalairól így számolt be:

– Azt kértük, hogy ezt a méltánytalan döntést, amely a hat posta gyors és konzultáció nélküli bezárását jelenti, változtassák meg, hadd működjenek tovább az érintett fiókok. Az önkormányzat kész arra, hogy a postafiókok működésének költségei kapcsán tárgyaljon a Magyar Postával, ugyanakkor megnyugtató választ nem kaptunk – nyilatkozta november 11-én a behir.hu kérdésére Szarvas Péter.

További programok »

FEL