A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek

2020. december 4. 18:35 | Papp Ádám Sándor

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok, hiszen Bonnyai Sándor hatodik éve gyűjt adományokat a nehéz sorsú gyermekek számára. A „Karácsonyi angyalok” elnevezésű akció – a járvány miatt – idén a Békés megyében élő rászorulókat segíti elsősorban, de a szervező bízik abban, hogy a kárpátaljai nehéz sorsú gyermekeknek is tud juttatni az adományokból. A karácsony előtti akcióhoz idén is csatlakozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.

A BRSE edzői, vezetői, felnőtt játékosai és irodai munkatársai újfent úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a Karácsonyi Angyalok elnevezésű akcióhoz. A klub éppen ezért a mindennapi életben használt tárgyakat, eszközöket, ételeket vásárolt és juttatott el az egyik gyűjtőponthoz, a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségéhez. A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE csapatkapitánya elmondta: azért csatlakoztak idén is az akcióhoz, hogy mosolyt csaljanak a hátrányos helyzetű gyermekek arcára.

– A klub vezetősége és a felnőtt csapat játékosai minden évben csatlakoznak a jótékonysági programhoz. Idén már gyűjtöttünk csokoládét a gyerekeknek és úgy gondolom, hogy ebben a nehéz helyzetben, amellyel most sok család szembenéz, még fontosabb az, hogy amivel tudjuk, segítsük őket – emelte ki Pekárik Eszter.

 

Pekárik Eszter a BRSE TV stábjának nyilatkozik a jótékonysági akcióról.

Pekárik Eszter a BRSE TV stábjának nyilatkozik a jótékonysági akcióról.

 

Az egyesület a múltban több alkalommal csatlakozott jótékonysági akcióhoz, legutóbb 170 tábla csokoládéval csaltak 170 gyermek arcára mosolyt.

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél nagyon sok angyal dolgozik, akik szeretnének jó példát mutatni. Bízunk benne, hogy a BRSE által felajánlott adományok - tisztítószerek, édesség, száraz élelmiszer - szebbé, boldogabbá és talán gondtalanabbá tudja tenni a nehéz körülmények között élő kárpátaljai magyar családok karácsonyát – fogalmazott Szendi Rita, a felnőtt csapat technikai vezetője.

A „Karácsonyi Angyalok” akcióra egészen december 7-éig, hétfőig lehet eljuttatni az ajándékcsomagokat a gyűjtőpontok egyikére, többek között a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe is.

További programok »

FEL