A csabai röplabdások is szárnyakat bontanak karácsony előtt

2021. december 9. 07:34 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az ünnepek közeledtével ott segít, ahol arra a legnagyobb szükség van. A klub idén több karitatív programhoz is csatlakozott, például a Karácsonyi Angyalok elnevezésű akcióhoz.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület edzői, vezetői, felnőtt játékosai és irodai munkatársai az akadémia előterében gyűjtötték össze az ajándékokat, amelyeket saját maguk állítottak össze. A csapat játékosai hétfőn ezeket a csomagokat szállították el az egyik békéscsabai gyűjtőpontra.

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom azt, hogy karácsonykor, de akár az év bármely napján azoknak a gyerekeknek és családoknak szerveznek gyűjtést, akik nem engedhetik meg maguknak az ajándékokat. Örülök, hogy a klubunk is részt vesz az akcióban – fogalmazott Salla Karhu.

A klub munkatársai és a felnőtt csapat játékosai idén több, mint 30 csomagot állítottak össze.

– A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Karácsonyi Angyalok akcióhoz. Klubunk munkatársai és a felnőtt csapat játékosai több, mint 30 szeretetcsomagot állítottak össze. Az alapvető higéniai eszközök mellett elrejtettünk néhány apró játékot és édességet a csomagokban. Bízunk abban, hogy az ünnepek alatt nagyon sok kisgyermek arcára tudunk mosolyt csalni – erről már Szendi Rita, a felnőtt csapat technikai vezetője beszélt.

Bonnyai Sándor immár hetedik éve gyűjt adományokat a nehéz sorsú gyerekeknek.

– A csomagokat karácsony előtt szeretnénk elvinni úgy, hogy az ország ezeregy szegletéből összegyűjtjük azokat itt, Békéscsabán és a diákokkal együtt egységes szeretetcsomagokat állítunk össze. Karácsony előtt járjuk a megyét és az anyaotthonokat, gyerekotthonokat, hogy a becsomagolt szeretetet kiosszuk – mondta a kezdeményezés szervezője.

Az akcióban főként tartós élelmiszereket, édességet, tisztálkodási eszközöket és tisztítószereket gyűjtenek december 14-ig.

További programok »

FEL