A csabai röplabdások is szeretetcsomagot készítettek a kárpátaljai gyermekeknek

2019. december 11. 16:12 | Papp Ádám Sándor

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok, hiszen a békéscsabai testvérpár, Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna újfent „Karácsonyi angyalok” akciót hirdetett. Tavaly karácsony előtt 1332 Szeretet-csomagot osztottak ki a háború sújtotta Ukrajnában élő, kárpátaljai magyar gyermekeknek.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) felnőtt játékosai és irodai munkatársai újfent úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a Karácsonyi Angyalok elnevezésű akcióhoz. A klub éppen ezért több ajándéktárgyat csomagolt be és juttatott el az egyik gyűjtőponthoz, a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségéhez. A BRSE egyik játékosa elmondta: azért készítették el a szeretetcsomagokat, hogy mosolyt csaljanak a nehézsorsú kárpátaljai magyar gyermekek arcára.

– Úgy gondolom, hogy a csapatban mindannyian nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen boldog családi körben tölthetjük az ünnepeket. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy azok is kapjanak ajándékot, akik esetleg szülők nélkül vagy szegényebb körben tartják az ünnepeket, és boldogság kerüljön mindenki szívébe ezen a szép ünnepen – fogalmazott Szedmák Réka, a BRSE játékosa.

Az egyesület a múltban több alkalommal csatlakozott már hasonló, jótékonysági akcióhoz.

– A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület nem csupán a régió, hanem az ország egyik legnépszerűbb sportegyesülete, talán ennek is köszönhető, hogy minden évben nagyon sok megkeresés érkezik hozzánk, kiváltképp az adventi időszakban. Büszkék vagyunk rá, hogy minden évben több kezdeményezésben is részt tudunk venni, így segítve a rászoruló családokat, gyermekeket – árulta el Szendi Rita, a klub sajtóreferense.

A „Karácsonyi Angyalok” akcióra egészen december 13-áig, péntekig lehet eljuttatni az ajándékcsomagokat a 18 gyűjtőpont egyikére, többek között a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe.

További programok »

FEL