A Békéscsaba Labdarúgó Akadémián lezárták az előző szezont

2020. június 26. 11:07 | Hidvégi Dávid

A veszélyhelyzet a labdarúgó akadémiát is jelentős kihívások elé állította, de távoktatás részeként a fiatal játékosok otthon készültek. A focisták az enyhítő intézkedések után néhány hétre visszatérhettek a pályára, majd nyári szünetre vonultak.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémián vacsorával zárták le a koronavírus befolyásolta 2019/2020-as szezont. A rendezvényen Hanyecz János, a felnőtt csapat leköszönő kapusedzőjének pörköltje volt a fő attrakció, mely a régen várt közös testmozgás után maradéktalanul el is fogyott. Az eseményen Jakab Péter akadémia-vezető búcsúztatta a távozó kollégákat.

 

 

A Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke elmondta, hogy a járvány komoly kihívás elé állította a szülőket, a gyermekeket és az edzőket is. Dr. Kovács Mihály hozzátette: a nehézségek ellenére ügyesen megoldották a helyzetet, amelyben nagy szerepet játszott a szülők és a növendékek pozitív hozzáállása.

– Május közepén kiscsoportos foglalkozásokkal kezdhettük meg újra az edzéseket. Először érintkezés nélküli tréningeket biztosítottunk a gyerekek számára.  Bepótolni a kihagyást nem lehetett, de ahhoz, hogy minél kevesebb legyen a lemaradás, igyekeztünk minden feltételt biztosítani a csoportos edzésekhez, amelyeket június végéig kitoltunk – fogalmazott. Hozzátette: a rövid nyári szünet után július közepén újra indulnak az idősebb korosztályok edzései, míg a kisebbeké augusztustól. Ugyanakkor reméli, hogy az őszi szezon már zavartalanul zajlik majd.

 

 

Az elnök kitért a fejlesztésekre is, amelyeket az elmúlt években célként tűztek ki. Dr. Kovács Mihály hangsúlyozta, hogy a vírus miatt kicsit lassítaniuk kellett a tempón a beruházások terén, ugyanis a társasági adóhoz is később jutnak hozzá az egyesületek.

– A 4-es Honvéd utcai edzőközpontunkban folyamatban van két komoly fejlesztés: egy nagyméretű füves, illetve egy kisebb műfüves pálya építése. Rövidesen füvesítünk, ősszel az élőfüves és a műfüves pályát is szeretnénk átadni. Hosszabbtávú célkitűzésünk, hogy egy fedett, műfüves pályát építsünk fel az önkormányzat segítségével. Ezt is TAO-s forrásokból szeretnénk elkészíteni, jelenleg elbírálás alatt áll a pályázatunk a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – zárta az elnök.

További programok »

FEL