Sok múlhat a fejlett infrastruktúrán – vallják a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián

2020. augusztus 13. 17:07 | Hidvégi Dávid

Az egyesület tovább folytatja a fejlesztéseket, amelynek részeként két új pálya létesül a 4-es Honvéd utcai sporttelepen. Az akadémia ezen kívül új fűnyírót és kisbuszt is beszerzett, valamint új öltözőt épített társasági adós forrásból.

Az utóbbi időben már több ízben is foglalkoztunk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián folyó fejlesztésekkel. Újabb üteméhez érkezett az aktuális beruházás, hiszen hamarosan elkészül a két új pálya a sporttelepen.

A negyvenszer hatvanméteres műfüves pálya még augusztusban elkészül, a gyepet leterítették, már csak a kapuk, a labdafogó háló és a pálya melletti járda hiányzik. A kivitelező a lámpákat is felállította, így az edzők az esti órákban is tarthatnak tréningeket.

 

 

– Ez nagy terhet vesz majd le a vállunkról a téli időszakban, hiszen eddig elég sokszor a Mester Klub a hátsó részében lévő műfüves pályát használták a kisebb csapataink rosszabb időjárási viszonyok miatt. Mostantól nem kell már odamenniük, hiszen a pályán három kispálya fér majd el, ez három kézilabdapályányi területet jelent. A gépparkunk is megújult egy fűnyíróval, ami nem volt egy olcsó mulatság, nagyjából tizenkét millió forintba került, de a gép jól teljesít, olyan mintha le lennének hengerezve a pályáink – fogalmazott Jakab Péter, az akadémia vezetője. Kiemelte: a régi kerékvágás szerint újraindult az élet náluk, egyelőre csak a határontúli játékosaikat nem fogadhatják az országok koronavírus-veszély szerinti besorolása miatt.

Az élőfüves pálya füvesítésére a meleg időjárás miatt még nincs lehetőség, de a létesítmény vízelvezető- és világításrendszere készen áll. A labdarúgó akadémia a Békéscsaba UFC és a Békéscsaba 1912 Előre SE együttműködésével jött létre évekkel ezelőtt. A területen kezdetekben az UFC kezdett el terjeszkedni, mindössze két nagy élőfüves pálya állt az egyesület rendelkezésére.

 

 

– Immáron közösen fejlesztjük a 4-es Honvéd utcai létesítményt. Ennek részeként korábban elkészült egy nagyméretű műfüves, illetve egy kisebb füves pálya a meglévő kettő mellé, valamint öltöző helyiségeket építettünk. Korábban a pályakarbantartó eszközöket is sikerült beszerezni, illetve a gyerekek szállításához szükséges kisbuszokat tudtak társasági adós forrásból beszerezni – mondta el a kérdésünkre dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesületének elnöke. Hozzátette: az elmúlt években a nagy csapat otthonául szolgáló Kórház utcai létesítményről sem feledkeztek meg, hiszen az összes pályát felújították. Hamarosan a Tünde utcai régi műfüves pályát szeretnék élőfüves játéktérré alakítani, de ott ez lehet az utolsó pályaépítés a hely hiányában.

Az akadémián a centerpálya mellett egy új öltözőkomplexum is létesült térburkolatos bejárattal. Erre az Előre megyei bajnokságban szereplő második csapatnak is szüksége van, mivel az együttes a feljutást célozta meg, a magyar harmadosztályban pedig lelátóval és közvetlen pálya melletti öltözővel kell rendelkezni a kluboknak. Hamarosan megkezdik a beléptető kapu felállítását is.

 

Galéria

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL