A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata nyerte a Danone focikupa elődöntőjét

2019. április 26. 08:48 | behir

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna békéscsabai regionális elődöntőjét. A csabai fiatalok a fináléban a Karcagi SE csapatát győzték le büntetőrúgásokkal, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében.

A FIFA által is elismert "Danone Focikupa a Gyermekekért" torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt.  Magyarországon MLSZ Grassroots Program támogatásával megvalósuló tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy hazánkat képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban.

A program hazai kupája Békéscsabán folytatódott, ahol a Hódmezővásárhelyi FC, az Orosháza MTK-ULE, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, a Törökszentmiklós FC, a Karcagi SE, a Gyulasport NKFT és a Békéscsaba UFC, valamint a Grosics Akadémia FK csapatai álltak pályára.

A békéscsabai regionális elődöntőn az alábbi helyezéseket érték el a csapatok:

1.Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

2.Karcagi SE

3.Grosics Akadémia FK

4.Békéscsaba UFC

5.Orosházi MTK-ULE

6.Hódmezővásárhelyi FC

7.Törökszentmiklósi FC

8.Gyulasport NKFT

 

Danone Focikupa a Gyermekekért

 

A program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. A békéscsabai elődöntőre három megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át. A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését „Egy életünk van és egy bolygónk” címmel”– tette hozzá.

 A régiógyőztes Békéscsaba Labdarúgó Akadémia már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

További programok »

Sport

Röplabda: felkészülési tornán tesztel a BRSE

Felkészülési tornán vesz részt hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata Kaposváron. A csabai lányok a házigazda mellett a címvédő Vasas Óbuda együttese ellen tesztelhetnek a bajnoki szezon kezdete előtt.
2020. szeptember 17. 15:27
FEL