A Békés Megyei Központi Kórház júliustól új betegirányítási rendszert vezet be

2018. június 8. 09:45 | behir.hu

A Békés Megyei Központi Kórház tájékoztatja betegeit, hogy 2018. július 1-jétől intézményükben új betegirányító rendszert vezetnek be.

A kórház részletes tájékoztatója az alábbiakban olvasható:

A rendszer bevezetésének célja, hogy gyorsuljon a betegfelvétel, csökkenjen a várakozás és a bejelentkezésre fordított idő.

A bevezetést több lépcsőben valósítjuk meg.

1./        Július 1-jétől a járóbeteg ellátás a sebészeti és a belgyógyászati tömb aulájában elhelyezett sorszámosztó automata segítségével vehető igénybe, melyet kiegészít az intézmény legnagyobb részében egy kijelző rendszer.

2./        Következő lépésként – várhatóan a következő év első negyedévében – a betegek előjegyzési, vizsgálatkérési időpontjainak foglalása is ezen a rendszeren keresztül valósul meg, melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

3./        Harmadik lépésként - a következő év vége felé - lehetőséget teremtünk a rendszeren keresztül telefonon, online módon történő előjegyzésre és időpont foglalásra.

 

A betegirányítás a Békéscsaba, Gyulai út 18. szám alatt lévő telephely valamennyi járóbeteg szakrendelésén bevezetjük, az alábbi kivételekkel:

 • Központi laboratórium: sorszámot továbbiakban is az emeleten lévő váróteremben tudnak kapni a betegek.
 • Mozgásszervi rehabilitáció: amely szakrendelés a telephelyen külön épületben helyezkedik el.
 • Tüdőgyógyászat és bőrgyógyászat: szakrendelések és gondozók, melyek a Kórház utca felöl közelíthetőek meg.
 • Pszichiátria és addiktológia: szakrendelések és gondozók, melyek a Szent István téren valamint az Orosházi úton találhatók

Az új betegirányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosul betegeink intézménybe történő belépése is. Ezt követően bármely bejáraton keresztül lép az épületbe, minden esetben a két főbejáratnál elhelyezett sorszámosztó automatánál sorszámot kell húznia. Ezzel veszi kezdetét az ellátás.

A sorszámmal a kialakított betegirányító pultoknál munkatársaink egyeztetik személyes adataikat, és a felkeresett szakrendelésen rögzítik a megjelenésüket. Ezt követően ezzel a sorszámmal kereshetik fel a szakrendelést.

Néhány fontos általános tudnivaló:

 • Minden, az intézményben járóbeteg ellátásra jelentkező betegnek sorszámot kell húznia. Ez alól kivétel a fenti felsorolásban szereplő szakmák köre.
 • Szintén nem sorszám alapján történik azon betegek ellátása akik ellátás a Sürgősségi Betegellátó Osztályt keresik fel, vagy oda a Mentőszolgálattal, Betegszállítási szolgálattal érkeznek.
 • A betegellátás igénybevételére vonatkozó szabályok (beutalási rend, rendelési idő stb) a rendszer bevezetésével nem változnak, továbbra is a jogszabályi lehetőségek szerint biztosítottak szakellátásaink.
 • A főbejáratoknál elhelyezett automaták önállóan használhatók, azonban igény esetén egy munkatársunk segíti a segíti a sorszám kihúzását.
 • A recepciós pultokban minden esetben el fogják kérni TAJ számukat tartalmazó Hatósági igazolványukat, valamint Személyi igazolványukat. Ezen okmányaikat minden esetben szíveskedjenek magukkal hozni. Itt történik meg személyes adataik egyeztetését követően a kívánt szakrendelésre irányítás. A szakrendeléseken ezt követően azonnal megjelennek sorszámukkal együtt a betegellátási listán.
 • A recepciós pultnál a betegszállító szolgáltatást végző kollégák részére a gördülékeny munkavégzés érdekében külön ablakon biztosítjuk az általuk szállított betegek személyes adatainak egyeztetésére.
 • A rendszerbe rögzített betegeket a szakrendelésen dolgozó kollégák előre meghatározott időpontban (előjegyzés alapján) hívják be, de az előre ki nem számítható (sürgősségi) esetek miatt elképzelhető néhány perces eltérés, amelyért előzetesen elnézésüket kérjük.
 • Szeretnénk felhívni betegeink figyelmét, hogy a sorszám nem jelent egyben sorrendiséget. A Mentő- és Betegszállító szolgálat által beszállított betegek, illetve a sürgősségi ellátást igénylő esetek ezt követően is elsőbbséget élveznek.

 

Az intézmény területén és a bejáratoknál, több helyen tájékoztató táblák kerülnek elhelyezésre, melyek segítséget nyújtanak az új rendszer igénybevételével kapcsolatban.

A recepciós pultban dolgozó munkatársaink információt tudnak nyújtani a rendelések igénybevételének lehetőségeiről, idejéről, helyéről. Nem feladatuk orvosi tanács adása, nem jogosultak sürgősségi kérés elbírálására. Nincs betekintésük a betegdokumentációkba, így vizsgálati eredményről, leletről, véleményről sem adhatnak felvilágosítást. Munkájukat jogszabályokon alapuló szabályozáss határozza meg, melyet nem szeghetnek meg.

Bízunk abban, hogy a most bevezetendő rendszer az ellátás gyorsítását, az Önök megelégedését fogja szolgálni.

Dr. Becsei László

 főigazgató főorvos

További programok »

Gyula

FEL