76 diákot jutalmaztak kimagasló teljesítményéért

2018. június 1. 16:07 | Szendi Rita

Országos versenyeken elért kimagasló eredményeket elért diákokat és felkészítő pedagógusaikat köszöntöttek május utolsó napján a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnázium dísztermében. Idén közel 80 diákot ismertek el az ünnepélyes díjátadón.

A díjazottak között volt Molnár István is, aki egy országos matematika versenyen állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára.

– A KÖMAL országos matematika versenyen értem el második helyezést. A megmérettetésre az ország minden pontjáról be lehet küldeni feladatokat. A versenyt különböző korcsoportokban hirdetik meg, én a 11-12.-es korosztályban indultam – árulta el a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulója.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója a díjátadón kiemelte, hogy míg tavaly közel hatvan tanulót és ötven felkészítő tanárt jutalmaztak, addig idén hetvenhat diákot és negyvenhat pedagógust ismertek el.

– Idén a legjobbak legjobbjait díjaztuk. Elmondhatjuk, hogy méltán büszkék lehetünk ifjainkra és az őket felkészítő pedagógusainkra, szakoktatóinkra és képzőhelyeinkre – fejtette ki Mucsi Balázs.

Az ünnepségen a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kormány évről-évre egyre több forrást fordít az oktatási intézményekre.

– Ma már 572 milliárd forinttal több pénzt költ az állam oktatásra, mint 2010-ben. Úgy gondolom, hogy akár békéscsabai, akár Békés megyei fejlesztésekre való tekintettel van mire költeni – fogalmazott Herczeg Tamás.

 

 

További programok »

Itthon

5 millió 389 ezer a beoltott, 106 az új fertőzött, elhunyt 2 beteg

A beoltottak száma 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta. 106 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 950 főre emelkedett - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.
09:43
FEL