3 millió forint praxisonként az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak

Még az idén praxisonként hárommillió forintot, azaz összesen 7,6 milliárd forint támogatást kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi – Szűcs Zoltán kiemelte: az összeg szabadon felhasználható, így a rendelők fenntartása mellett, akár béremelésre, vagy esetleges fejlesztésekre is fordítható.

Dr. Kerekes Attila Békéscsabán rendel. Azt mondta: a kormány 2017-ben több kedvező intézkedést is hozott a fogorvosok számára.

– Minden fogorvos, aki a saját tulajdonában lévő rendelőben látja el a feladatát, az évente 330 000 forint felújítási támogatást kap – fogalmazott a szakember.

Most tovább bővül a támogatások összege. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: az elmúlt időszakban folyamatosan bővülő forrásokkal lehetett számolni az egészségügyben, és ennek egyik nyertese az alapellátás.

– Összesen 7,6 milliárd forint plusztámogatás érkezik az alapellátásba, az egészségügybe. Az elmúlt időszakban folyamatosan bővülő forrásokkal lehetett számolni, és ennek egyik nyertese az alapellátás is, hiszen közel 70 százalékkal sikerül több forrást erre fordítani – fogalmazott Ónodi – Szűcs Zoltán.

Békéscsabán egy alapellátásban dolgozó fogorvos egy körzetet lát el, amely megközelítőleg 3600 embert jelent. Dr. Rück András elmondta: nagy segítséget jelent a praxisok számára a 3 millió forint, hiszen a rendelők fenntartása rendkívül költséges. Véleménye szerint a legtöbb szakember a bérek emelésére használja majd ezt az összeget.

A támogatásból országos szinten nagyjából 2500 fogorvos részesül. Ezzel a döntéssel egy szintre kerül a fogorvosi támogatás, a háziorvosokéval és a tervek szerint ez így is marad.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,