Fenntartható közlekedésfejlesztés

2018. december 27. 10:53 | behir.hu

Folynak Békéscsabán a Szarvasi úti kerékpárút, az Ipari úti és a Tevan Andor utcai gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény előkészületi munkái. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a kerékpárforgalmi létesítményeket  930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével fogja megvalósítani. A projekt azonosítószáma: TOP- 6.4.1-16-BC1-2017-00002

 

A város 930 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható városi közlekedésfejlesztés (TOP-6.4.1-16) tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelme alapján. A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. 07. 31.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a támogatás segítségével az alábbi fejlesztéseket valósítja meg:

– Szarvasi úti kerékpárút építése: a Szarvasi út Kápolna utca – Pataky utca közötti szakaszán megvalósítani tervezett kerékpárforgalmi létesítmény kapcsolatot teremt a város lakóterületei és a Szarvasi út mentén nyugati irányba elhelyezkedő munkahelyek között.

– Az Ipari úton és Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, valamint közvilágítás kiépítése: a gyalog- és kétirányú kerékpárút kapcsolatot teremt a Berényi úti kerékpárúttal, a városközponttal, Mezőmegyer városrésszel, valamint a Békési úti kerékpárúttal és ezáltal Békés várossal. Ugyanakkor a fejlesztés révén biztosítva lesznek az Északi Iparterületen foglalkoztatottak számára a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei.

– Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény: a Szabolcs utcában az Ihász utca és a Szerdahelyi utca közötti szakaszon a kerékpárforgalmi létesítmény megvalósításával a hálózati folytonosság egyik legjelentősebb hiányossága szűnik meg. A fejlesztés révén létrejön a kapcsolat a békéscsabai vasútállomás és autóbusz pályaudvar, valamint a város lakóterületei továbbá a Szarvasi út mellé települt vállalkozások között.  Folytatása a vasútkorszerűsítéssel együtt a Szabolcs utcában megépült Andrássy út és Ihász utca közötti gyalog- és kerékpárútnak, amely jelenleg a város legjelentősebb közösségi közlekedési csomópontjához csatlakozik.

A projekt keretében az Ipari úton 223 méter zárt csatorna és 266 méter nyílt csapadékvíz-árok készül, a Tevan Andor utcában 520 méter folyóka létesítésül.

A projektről – amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg – bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., tel.: 06 +36-66/241-791; e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

 

További programok »

Európai Uniós fejlesztések

Több mint 1,7 milliárd forintból bővülhet a bicikliút-hálózat Békéscsabán

Többek között egy kerékpárút felújítási pályázat benyújtásáról döntött a békéscsabai önkormányzat még februárban. Az 1 milliárd 760 millió forintos, 100 százalékban támogatott projekt 10 helyszínt érintene, és elsősorban a kerékpárút-hálózat bővítését, javítását foglalja magában.
2024. április 1. 10:21
FEL