Tizenegy szakmával az élen – A mesterképzésben első helyen áll Békés megye

2020. október 13. 07:16 | Csiffáry Zsuzsanna

Több mesterképzés zajlik a megyében, amelyek segítségével különböző szakmák művelői képezhetik magukat még magasabb szintre. A képzéseket helyben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi.

A mesterképzés a fodrászoknak is lehetőséget nyújt mesterlevél megszerzésére. 

– Számomra adott volt a fodrász pálya. Több családtagom – a nagyapám, a nagybátyám és az édesapám is – ebben az iparágban dolgozott. 17 éves koromban határoztam el, hogy tovább viszem ezt a foglalkozást – árulta el Szeverényi Dániel. 

Quintero-Valnerovicz Erika egy másik mesterképzésen vesz részt. A folyamatos tanulás híve: azért vágott bele a kozmetikus képzésbe, mert ezeken az alkalmakon többféle tápláló és regeneráló kezelést is gyakorolhat.

Az iparkamara – támogatás révén – 180 órás mesterképzést szervez – fogalmazott a behir.hu megkeresésére Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Hozzátette, hogy a képzések folyamatosak és jól haladnak. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összesen 11 szakmában képez mestereket, ezzel pedig megyénk áll az első helyen az országos rangsorban.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Békés megyei az ország egyik legélhetőbb járása

A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található. A bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel.
2021. november 30. 16:27
FEL