10 tonna hagymát osztottak ki Békéscsabán

Az önkormányzat ebben az évben is folyamatosan segíti a rászorulókat különböző, természetben nyújtott támogatással. A város ezúttal ezer kiválasztott családnak segített adományával.

Az érkezőket a Békéscsabai Egyesített Kistérségi Szociális Központ Bartók Béla úti épületének udvarán fogadták. A családok egy darab 10 kilogrammos zsák hagymát vehettek át, ami a következő hetekben biztosíthatja a háztartásokban a főzés egyik alapanyagát.

– A nyugdíjam is kevés, úgyhogy igénybe szoktam venni a támogatást, ha adományokat osztanak. Kisegítésnek nagyon jó – árulta el egy idős hölgy.

A rászorulók kiválasztását az önkormányzat szociálpolitikai osztálya koordinálta. Az adományok kiosztásában Szarvas Péter polgármester is segédkezett.

– Kicsit véletlenszerűen tudtuk meg, hogy rendkívül kedvező áron lehet hozzájutni 10 tonna vöröshagymához, 10 kilós kiszerelésben. Úgy gondoltuk, hogy 400 ezer forintot arra fordítunk, hogy ezer családot segítsünk ezzel a jótékonysági akcióval – fogalmazott a polgármester.

A városvezetés ebben az évben is folyamatosan segíti a családokat, hiszen korábban olyan vetőmagokat osztottak, amelyek a házi kiskertekben megtermelhetőek, a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan pedig tartós élelmiszert is adományoztak.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , ,