Zöld Sziget Játszóház a környezetvédelemért

2019. február 19. 17:11 | Szabó Rita

Szemléletformáló játszóházzal látogatott el a Fenntartható Térségért Alapítvány a Szigligeti Utcai Óvodába hétfőn. A Zöld Sziget Játszóház célja, hogy már fiatal korban felhívja a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

 

 

Az óvodások különböző játékokon keresztül ismerkedtek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel. A gyerekek már első alkalommal hasznos információkhoz jutottak, például tojáshéjat hasznosíthatak újra úgy, hogy azt komposztálták.

A FETA elsőként a Szigligeti oviba mutatta be a játékokat. Az intézmény örült a lehetőségnek, ugyanis az óvoda a pedagógiai programjába is beépítette a környezetvédelmet.

– Az a fontos, hogy milyen példát mutatunk a gyerekeknek: az, hogy a pedagógus és a szülő által mit látnak és mi az, amit közvetítünk számukra, hiszen a motiváció és a jó példa ragadós lehet. Bízunk abban, hogy ezt a példát át tudjuk ültetni az ovisok személyiségébe, így környezettudatos, környezetet óvó, szerető felnőttet igyekszünk nevelni – árulta el Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai Óvoda vezetője.

A Fenntartható Térségért Alapítvány célja az, hogy a gyerekek játszva tanuljanak a környezetvédelemről.

– Ezek a játékok részben egyedi fejlesztés eredményei, helyi kézművesek által előállított termékek, amelyeket a szervezet önkéntesei és tagjai találtak ki.  A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek játékosan, mókásan ismerhessék meg azt, hogy milyen lehetőségeik vannak a mindennapokban a hulladékok szelektív gyűjtésére – tájékoztatott Gyebnár Péter, a Fenntartható Térségért Alapítvány elnöke.

A Zöld Sziget Játszóház Békés megyében egyedülálló. A szervezet elnöke elmondta: szeretnék megmutatni a környéken élőknek, hogy milyen lehetőségeik vannak a környezettudatosság szemléletformálására.

 

További programok »

FEL