Fenyegette és vasvillával kergette meg szomszédjait egy vésztői férfi

2022. január 3. 19:00 | behir.hu

Majdnem tettlegességig fajult egy szóváltás a rossz viszonyt ápoló szomszédok között.

Magánlaksértés bűntette és 2 rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 55 éves, büntetett előéletű vésztői férfival szemben, aki a szomszédjait zaklatta.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi rossz viszonyt ápolt a szomszédjaival, mivel a férfi a szomszédságában élő párt hibáztatta az őt ért problémákért. Azt feltételezte, hogy a szomszédok okozták az ingatlanában bekövetkezett károkat, ezért gyakran hangos szóváltás alakult ki közöttük. Így történt ez tavaly június 15-én, az esti órákban is, amikor a férfi részegen, a szomszédok háza előtt elhaladva provokálta a pár egyik vendégét. Amikor a szomszédban lakó nő felszólította, hogy fejezze be és menjen haza, a férfi megfenyegette, hogy „fogja be a száját, mert kitépi a méhét és a nyaka köré tekeri”. Ekkor érkezett haza a szomszédban lakó férfi, aki még az utcán a párja védelmére kelt. A vádlott erre magához vett egy vasvillát, s azzal a szomszédja felé indult, aki az utcáról bemenekült a saját házába, de a kaput már a sietségben nem zárta be.

A terhelt bement a szomszédok udvarára, miközben vasvillával a kezében azt kiabálta, hogy „felnyársallak, megöllek”. A szomszéd résnyire nyitotta a ház ajtaját és felszólította az ittas férfit, hogy menjen el. A vádlott azonban nem tántorított, inkább a vasvillát az ajtó felé tartva többször szúró mozdulatot tett. A terhelt csak akkor volt hajlandó elmenni, amikor a pár megmondta neki, hogy kihívták a rendőröket. Az ügyészség szerint a férfi bántalmazást kilátásba helyező fenyegetései alkalmasak voltak a megfélemlítésre és a vasvillás akció azt is bizonyította, hogy tetlegességig is képes elmenni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság  a férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt vasvillát, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 70 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

FEL