Elfogyott a pénze, édesapja bankkártyáját lopta el egy vésztői férfi

2023. december 3. 13:27 | behir.hu

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vésztői férfival szemben, aki az édesapját károsította meg – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.

A férfi a vádbeli időben életvitelszerűen az édesapja vésztői házában lakott, és korábban az édesapja többször megbízta azzal, hogy a bankkártyájával vegyen fel pénzt, így a férfi ismerte az édesapja bankkártyájához tartozó PIN kódot. A terhelt 2023. május 27-én folyamatosan italozott, de elfogyott a pénze, ezért többször kért kölcsön pénzt az édesapjától, aki ezt megtagadta és hogy a férfi ne tudja elvinni a bankkártyáját, azt a lakásban elrejtette. Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során a sértett rendőri intézkedést kért. A rendőri intézkedés során a sértett a pénztárcáját a benne elhelyezett és tulajdonát képező bankkártyával a konyhai pultra helyezte, majd a rendőrök távozását követően a melléképületbe ment dolgozni. A terhelt kihasználva, hogy édesapja a lakásból kiment, a konyhapulton lévő pénztárcából jogosulatlanul megszerezte a sértett bankkártyáját azzal a szándékkal, hogy a PIN kód ismeretében a bankautomatából pénzt vesz ki és azt italra költi. A férfi magához vette a sértett telefonját is, hogy a jogosulatlan pénzfelvételről majd később érkező SMS-t törölje és így a sértett ne értesüljön a pénzfelvételről, majd a Kossuth utcai pénzkiadó automatához ment. Ezalatt a sértett észlelte a bankkártya és a telefon hiányát, ezért ismét rendőri intézkedést kért.

A terhelt 2023. május 27-én, 22 óra előtt nem sokkal az ATM automatából az általa ismert PIN kód és a jogosulatlanul megszerzett bankkártya használatával felvett a sértett bankszámlájáról 25.000.-Ft készpénzt. Amikor azonban távozni akart a bank elől, hogy elköltse a pénzt, a kiérkező rendőrök feltartóztatták, és lefoglalták tőle a sértett bankkártyáját, telefonját és a sértettől jogosulatlanul megszerzett 25.000.-Ft készpénzt, melyeket kiadtak a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL