Kétféle kihívás is várta a versenyzőket a Gyulavári Kastélynapokon

2024. május 27. 14:58 | Bere Mátyás

A Gyulavári kastély parkjában rendezték meg hétvégén a XI. Gyulavári Kastélynapokat, innen rajtoltak a Háromváros Kerékpáros Körtúra résztvevői szombaton, miközben zajlott a főzőverseny. Az érdeklődőket másnap is színpadi, zenés táncos produkciók várták.

Az esemény főszervezője, Hajnal Edit elmondta, hogy szombaton egy nemzetközileg is ismert zenekar lépett fel, mégpedig az Ottawan zenekar, akik a '80-as években voltak igazán ismertek.

A szombati főzőversenyen két kategóriában zajlott. Az első a vadhúsok versenye volt, a másik pedig egy szabad-receptes próbatétel. Az eredményhirdetés Gyula polgármestere, dr. Görgényi Ernő nyitóbeszéde után következett. Az ételeket Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács értékelte.

 

 

Az ingyenes rendezvényen egészségügyi szolgáltatók állapotfelméréseket végeztek, valamint állandó kézműves sátor is üzemelt. Vasárnap délelőtt labdarúgó torna és lovasbemutató is várta az érdeklődőket, akik este Hooligans koncerttel és tűzijátékkal zárhatták a napot.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL