Dámvadpörkölt is készült a Gyulavári Kastélynapokon

2023. június 24. 19:00 | behir.hu

Június 24-25-én 10. alkalommal rendezik meg a Gyulavári Kastélynapokat. A két nap során főzőversennyel, kispályás futballtornával, egészség- és kézműves sátorral, vásári forgataggal, vidámparkkal, zenés-táncos bemutatókkal, koncertekkel, tűzijátékkal és retro discoval várják a látogatókat.

Szombaton főzőversennyel kezdődött a X. Gyulavári Kastélynapok, amelyet délután az eredményhirdetéssel egybekötve nyitottak meg. A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester üdvözölte, aki köszönetet mondott a szervezőknek, hogy a 2019 és a koronavírus-járvány óta először ismét megrendezték a kastélynapokat.

A verseny kapcsán megjegyezte: barátokkal együtt főzni mindig öröm, különösen, ha egy szakmai zsűri még el is ismeri az elvégzett a munkát.

A megmérettetésre két kategóriában nevezhettek a csapatok, összesen 64 adag ételt értékelt az Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács vezette zsűri.

 

 

A marha- és dámvadpörkölt kategóriában harmadik helyezett lett a Papa pia, másodikként végzett a Marhajó csapat, az aranyérmet pedig az Ügynökök érdemelték ki. A Békés Vármegyei Culinary Team különdíját a Gyepes Team kapta, a csapat mestercukrászának felajánlását, egy 20 szeletes tortát Gyula Város Önkormányzatának szakácsai nyerték el, Szabó Károly önkormányzati képviselő különdíját pedig a Csipet Csapat vehette át.

Az egyéb kategóriában bronzérmes lett a Gulyás bagázs, második helyre főzte be magát a CSI-BA Team, az első helyezett pedig a Vihar Team lett. A Békés Vármegyei Culinary Team különdíja az Esélytelen esélyesekhez került, a 20 szeletes tortát a Heat&Cool Klíma csapata kapta, a gyulavári részönkormányzat külön elismerését pedig a Bogrács brigád vehette át.

A Gyulavári Kastélynapok főzőversenyének vándorserlegét a Vihar Team vihette haza idén.

A fesztiválon ma este Nova Brigitta és táncosai lépnek fel, majd retro diszkóra várják az érdeklődőket, június 25-én, vasárnap 20.30-tól Hevesi Tamás ad koncertet, majd 22 órakor tűzijáték zárja a rendezvényt.

A Gyulavári Kastélynapok programjait ide kattintva tekintheti meg. 

Forrás: Gyulai Hírlap

Fotó: visitgyula.com
 

További programok »

FEL