Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. március 28. 10:25 | behir

Békéscsaba önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái zajlanak.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút, Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok.

A Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítás részben elkészült, a kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg.  

A Kerekegyházi út építési munkálatai befejeződtek.  Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja. A Kétegyházi úti kerékpárútépítés folyamatban van. A kivitelezőt a megrendelő felszólította a földutak folyamatos karbantartására.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött. A kerékpárút építése folyamatban van.  

Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021 április végéig le lesz zárva. A kivitelező elkészítette a kerékpárút alapját és a kerékpárút szegélyezését. Március elsején megkezdték a kötőréteg aszfaltozását, egyes szakaszokon a kopóréteg is elkészült. Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges. A Pósteleki bekötőút felújítási munkáinál az aszfaltozást befejezte a kivitelező, nemesített padka építése folyik.

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

Békéscsaba, Gerla településrészen megvalósítandó Csabai utca, Dobozi út – Csalogány utca közötti szakasz; Napsugár utca, Magvető utca, külterületi út, kerékpárút, valamint a Pósteleki erdőben sétány építésére a kiviteli szerződést megkötöttük. A terület-előkészítési munkák elkezdődtek. A Magvető utcában az ivóvíz-rekonstrukciós munkálatok befejeződtek.

A projekt részét képezi egyedi tervezésű komplex fedett pihenőhelyek létesítése (Gerla, Póstelek, Munkácsy Emlékház, Bányatavak – madárles építésével, Szabadkígyós). A létesítmények kitűzésével megkezdődött a kivitelezés.

A munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, figyeljenek az ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését kérjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Önkormányzati hírek

Hajrá Békéscsaba Egyesület: Nehéz év előtt áll Békéscsaba

A Hajrá Békéscsaba Egyesület szerdán értékelte a békéscsabai közgyűlés szeptemberi ülésén meghozott döntéseket. Juhász István és Varga Tamás önkormányzati képviselők többek között az energiaválság intézkedéseiről, a fás szárú növények védelméről és a gyermekélelmezésről szóló döntéseket értékelték.
2022. szeptember 28. 14:30
FEL