Zajlik a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. január 23. 06:25 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folyamatban vannak.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítása részben elkészült, a kerékpárút forgalomba-helyezése még nem történt meg, ezért csak saját felelősségre használható!

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án elkezdődtek. Az alépítmény elkészült, a kötőréteg és kopóréteg aszfaltozását befejezték. Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött.

A Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021 április végéig le lesz zárva. A kivitelező mintegy ezer méter hosszúságban elkészítette a kerékpárút alapját és a kerékpárút szegélyezését.

Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési-lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkáinál az aszfaltozást befejezte a kivitelező, a további munkákat a téli szünet miatt felfüggesztették, az elkészült létesítmények téliesítését elvégezték. A munka az időjárás függvényében folytatódik. 

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

A Békéscsaba, Gerla településrészen megvalósítandó Csabai utca, Dobozi út – Csalogány utca közötti szakasz; Napsugár utca, Magvető utca, külterületi út, kerékpárút, valamint a Pósteleki erdőben sétány építésére a kiviteli szerződést megkötötték, a munkákat a téli időjárás miatt várhatóan márciusban kezdik.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat.

A munkavégzés során a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését kérjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

Bemutatták az országosan egyedülálló Smart Grid Rendszer működését Békéscsabán

A Modern Városok Program segítségével Békéscsabán egy komplex energetikai program valósul meg, amely projektnek az első részét mutatták be pénteken délelőtt. A Smart Grid Rendszer célja a villamosenergia-költségek optimalizálása, a széndioxid-kibocsájtás csökkentése és a városi intézmények megújuló energiaforrással történő ellátása.
12:49
FEL