Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. szeptember 18. 17:19 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek, majd további szakasszal bővültek.

A kivitelezéssel jelenleg, illetve a közeljövőben érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Békéscsaba Gerla településrészen a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült.

A Csabai utca Csalogány utca – buszmegálló közötti szakaszon, a 42145-ös jelű úton, félpályás útlezárás mellett az útburkolaton, a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet cseréjét végzi a kivitelező. Szükség van a padkán a belógó gallyak levágására, ennek előkészületeit is megkezdték.

A Magvető utca burkolatának javításhoz szükséges burkolatmarást elkezdték, a Magvető utca földutas szakaszán az útalapozás, kőterítés elkészült, az utcaszakasz járható.

A Gerla belterület – Póstelek külterületi földút alapozása nagy ütemben folyik, a kőterítést végzik, a földút nem járható.

A Pósteleki főcsatorna-menti kerékpárút-szakaszon az aszfaltozás elkészült.

A Pósteleki Kastélyparkban az erdei sétány szakaszon befejeződött a stabilizer burkolat terítése, a sétány gyalogosan óvatosan járható.  

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák.

A Ligeti soron egyelőre nem végeznek látványos tevékenységet, a kivitelezés előkészítése folyik.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

További programok »

FEL