Vízilabda: Rövid kispaddal, de több visszatérővel folytatják a csabaiak

A legutóbbi két bajnoki mérkőzését megnyerő Swietelsky-Békéscsaba együttese az eddig négy vereséget szenvedő, pont nélkül álló Szentendre otthonában, Leányfalun ugrik medencébe.

A csabaiak OB I B-s gárdája az elmúlt heti izgalmak és a debreceniek felett hazai környezetben aratott győzelem után ezúttal útra kelnek, irány Leányfalu. Ugyanis a B csoport 5. fordulójában az egyelőre nullapontos szentendrei Dunakanyar Waterpolo vendégeiként igyekeznek begyűjteni az újabb három pontot. Mint ismert, a viharsarkiak a kezdeti nehézségek után feltornázták magukat az 5. helyre. A KSI-től elszenvedett vereséget követően Egerben már döntetlent értek el, majd a Szolnok és a Debrecen legyőzésével nagyot javítottak mérlegükön. A pályaválasztó neve mellett viszont egyelőre négy vereség díszeleg, kikaptak az Ybltől (10—17), a KSI-től (6—18), az Egertől (10—11), végül a csütörtökön, a 2. fordulóból pótolt mérkőzésen a Racionet-Honvédtól (15—8). Vagyis a három legerősebb csapat után a mezőny ugyancsak favoritjával, a Swietelsky-Békéscsaba együttesével szemben állnak ki. Ebből is látszik, a három vereség ellenére nem „leírandó” csapat.

„Nem szabad félvállról venni szombati házigazdánkat — kezdte a latolgatás dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző. — Az elmúlt hetek győzelmeinek csak akkor van értelme, ha most is nagy koncentrációval játszunk, és begyűjtjük a három pontot. A Dunakanyar csapata hektikusan játszik, de vannak erősségei, akikre építhetnek. Mint például az ifjúsági Európa-bajnok Szabó Péterre. Így aztán a mezőny legjobb csapataival is, ha kell, fel tudják venni a versenyt. Sajnos, a kispadunk továbbra is rövidebb lesz a megszokottól, ugyanis dr. Makra Zsolt továbbra sem áll rendelkezésemre. A hazai szövetség a két kettős játékengedéllyel rendelkező, szentesi igazolású játékosunk, Flajsman Dávid és Szabó Zsombor engedélyét visszavonta, miután a Szentes és a Csongrád együttműködési szerződést kötött, és a szabályok így nem engedik, hogy harmadik csapatban játszanak. Esetükben klubunk tárgyal a további lehetőségekről. Ugyanakkor a már elmúlt hetekben bevetett ifjúsági pólósaink közül a héten kisebb sérülést szenvedett Tifrea Ovidiu és Tóth Frank, az ő játékuk még kérdéses. Azért akad négy pozitívum is: az előző meccsen lábgörcs miatt idő előtt a medencét elhagyó Ormai Zoltán kapusunk rendben van, ő velünk tart a Dunakanyarba. Másik játékosunk, Mucsi Zsolt, aki egyben utánpótlásedző a klubban, kivételesen nem megy el a fiatalokkal Nagyváradra, hanem a felnőtt bajnokin szerepel, helyére Csabai Zoltán ugrik be edzőnek a gyermek I. korcsoportosokhoz, akik megkezdik a nemzetközi vidékbajnoki sorozatot. Ellentétben az elmúlt két héttel: a felsőfokú tanulmányokat végző Dobra Róbert játékára ezúttal már számíthatok, miként a korábban hiányzó Józsa Tiborra is.”

Az 5. forduló programja. Október 28., szombat, 11.00 óra: Ybl Waterpolo Club, Budapest—Racionet-Honvéd. 11.30: Dunakanyar Szentendre—Swietelsky-Békéscsaba. 12.00: Debreceni VSE—Szolnoki Dózsa VSC. 15.30: Angyalföldi SI DSE—KSI SE. 19.00: Alfa SC-Erzsébeti SMTK—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger. A 2. fordulóból pótolták: Racionet-Honvéd—Dunakanyar Szentendre 15—8.

Az állás a 4. forduló után: 1. KSI SE 12 (72—36), 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 12 (53—35), 3. Angyalföldi SI DSE 9, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 7 (45—42), 5. Swietelsky-Békéscsaba 7 (53—56), 6. Debreceni VSE 6 (41—45), 7. Racionet-Honvéd 4, 8. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 1 (35—54), 9. Szolnoki Dózsa VSC, 0 (35—51), 10. Dunakanyar Szentendre 0 (34—61).

 

Forrás: csabapolo.hu

 

Megosztás:

Címke: , , ,