Vízilabda: Kiélezett hajrában kapott ki a Békéscsaba

2019. február 9. 13:03 | Kovács Dávid

A Cegléd hat másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes gólt az Árpád fürdőben és 9-8-ra nyert a Swietelsky-Békéscsaba ellen a vízilabda OB I/B-ben.

A tabella 5. helyén álló Pest megyei gárda villámrajtot vett a mérkőzés elején és a 6. percben már 3-0-ra vezetett. A csabai gólcsendet Mucsi Zsolt törte meg, így a csabaiak esélyei nem úsztak el véglegesen az első negyed után (1-3). A fordulás után Mucsi és Ajtai Miklós találataival tartotta a lépést a házigazda, így a csapatok döntetlenre álltak a félidőben (4-4).

A harmadik negyed küzdelmes játékot hozott, a csabaiak továbbra is fegyelmezetten játszottak, a ceglédiek pedig mindössze egy gólt szereztek. A játékrész utolsó másodpercében Páll Bence félpályáról (!) elengedett lövése talált utat a kapuba, a vendégek hálóőre, Lajkó Nikolas alaposan benne volt ebben a találatban (5-5).

A negyedik etap az előzőhöz képest igazi gólpárbajt hozott: a vendégek vezető góljára rendre válaszolt a Békéscsaba. Páll Bence 26 másodperccel a találkozó vége előtt újra egalizált és úgy tűnt, hogy a házigazda pontot szerezhet az összecsapáson. De itt még nem volt vége! A Cegléd mestere, Horváth Viktor időt kért, a vendégek ezt követően kiharcoltak egy emberelőnyt, amelyet hat másodperccel a vége előtt Simon II Gábor váltott gólra, aki így megszerezte csapatának a győzelmet.

A tabella 8. helyén álló Békéscsaba 9-8-ra kikapott, de biztató játékot mutatott be, így optimistán várhatja a jövő heti, MAFC elleni kiesési rangadót.

A Békéscsaba-Cegléd összecsapás legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is láthatják. A teljes mérkőzést pedig szerdán 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n.

 

FEL