Vízilabda: Kettős csabai vereség az OB II-es rajton

2019. szeptember 22. 16:12 | behir

A csabai klub vezetése ebben az esztendőben az OB II-be nevezte felnőtt csapatát. Az első fordulót Csongrádon rendezték, ahol a csapat rögtön két derbit is lejátszott, ám mindkét találkozón alulmaradt.

Békéscsaba—Kecskeméti VE 6—12 (0—4, 1—3, 3—3, 2—2)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, Dél-keleti csoport, Csongrád. V.: Berki András.

Békéscsaba: Bucsi — id. Lukácsi S., Dávid, Latorcai 1, Miklós, Ajtai 1, Lukácsi M. Cs.: Vidovenyecz, Gellény 3, Puha, Pónya T. 1, Weinhardt M. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Kecskemét: Kurucz — Sárkány, Dongó 1, Varga I. 4, Györe, Morva 1, dr. Bácsi 1. Cs.: Nagy R. 2 (2), Nagypál 2, Liszi, Czirok, Barabás, Rozgonyi Á. 1. Edző: Rozgonyi Gábor, Nagy Róbert. Gól emberelőnyből: 6/4, ill. 4/1. Büntetők: 0/0, ill. 2/2. Az eredmény alakulása: 0—5, 1—8, 74—9, 6—10.

Békéscsaba—Hódmezővásárhelyi VSC 12—17 (3—4, 4—5, 3—3, 2—5)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, Dél-keleti csoport, Csongrád. V.: Berki András. Békéscsaba: Bucsi — id. Lukácsi S., Vidovenyecz 1 (1), Gellény, Dávid, Ajtai 4, Pónya T. 2 (2). Cs.: Gyebnár 1, Latorcai 1, Sipaki, Miklós, Puha, Lukácsi M. 3, Weinhardt M. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Hódmezővásárhely: Szabó K. — Szabó N. 4, Katona I., Hajdu 7 (1), dr. Nádasdi 1, Gallyas, dr. Szabó J. 1. Cs.: Halász, Szabó A. 4, Katona V. Edző: Varga Sebastian. Gól emberelőnyből: 4/2, ill. 8/5. Büntetők: 3/3, ill. 4/1. Kipontozódott: Gyebnár, Pónya T. Az eredmény alakulása: 0—2, 4—4, 4—8, 8—9, 11—15.

Előzetesen úgy tűnt, egy könnyebb és egy nehezebb mérkőzés vár a csabai csapatra a bajnoki nyitányon. Nem úgy történt, kettős, és súlyos vereség lett a vége - írja a csabai klub hivatalos oldala.

Az első derbin, a Kecskemét ellen már meglehetősen akadozott a gépezet, a Bács-Kiskun megyeieknek minden bejött, a viharsarkiaknak szinte semmi. Különösen a gyorsan összeszedett hatgólos hátrány rázta meg az együttest. A második találkozón is kitűnt a gyenge védekezés, a két összecsapáson bekapott 29 gól nagyon sok a vízilabdában. A két mérkőzés kevés üde színfoltja volt a serdülőkorú játékosok néhány szép megvillanása. A 18 lőtt gólból tizet a fiatalok szereztek.

Dr. Szilágyi Kristóf: — Ezen a napon hamar kiderült, már az OB II-es bajnokság sem olyan, mint régen. Sajnos, nem egy-két, hanem többgólos vereségeket szenvedtünk. Az a bizonyos gatya ma nem játszotta le helyettünk a meccseket. Fegyelmezettség és alázat nélkül semelyik sportágat, pláne a vízilabdát, nem lehet művelni. Összességében: reálisan kell látni, hogy a ma mutatott játék és hozzáállás még az OB II-ben is nagyon kevés lesz.

 

 

További eredmények: Csongrádi VVSE—Hódmezővásárhelyi VSC 15—9. Szegedi ÚVTE—Szegedi VTK 17—6. Kecskeméti VE—Szegedi ÚVTE 4—16. A Szegedi VTK—Clubul Sportiv Crisul Oradea, Nagyvárad (román) és a Csongrádi VVSE—Clubul Sportiv Crisul Oradea, Nagyvárad mérkőzések elmaradtak, mert a román együttes nem érkezett meg.

Az állás az első kör, két forduló után: 1. Szegedi ÚVTE 6, 2. Csongrádi VVSE 3, 3. Hódmezővásárhelyi VSC 3, 4. Kecskeméti VE 3, 5. Clubul Sportiv Crisul Oradea, Nagyvárad 0, 6. Szegedi VTK 0, 7. Békéscsaba 0, 7.

FEL