Vízilabda: Jól finiselt a rangadón a csabai alakulat

2017. december 9. 16:04 | behir

Az alapszakasz 10. körét rendezték meg az OB I B-s bajnokságban szombaton, ami már a visszavágók sorába tartozik. A forduló rangadót hozott, ugyanis a felsőházért folyó csatában a Swietelsky-Békéscsaba csapata az „örök rivális” egrieket fogadta hazai környezetben. Mint emlékezetes, az első mérkőzés 14—14-es döntetlent hozott. A viharsarkiak most, ha nagy nehézségek árán is, de megszerezték a nagyon fontos három pontot – számolt be a klub hivatalos oldala.

Swietelsky-Békéscsaba—Eszterházy Károly Főiskola SC 10—9 (3—3, 2—4, 3—2, 2—0)
OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Békéscsaba, 100 néző. V.: Pásztor Antal, Tóth Sándor. Békéscsaba: Ormai — Tinka, Szabó Z. 2, Józsa, Mucsi, Major 1, Németh D. 3 (1). Cs.: Tifrea 1, Szabó Zs., Rácz 2, Ajtai, Páll 1, Balatoni. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Eger: Benedek — Szurgent, Szabó E. 1, Mata, Némethy 2, Nagy R. 3 (1), Pál 2. Cs.: Molnár, Bognár, Nagyváradi, Halmos, Vincze, Jakab 1. Edző: Tóth Péter.
Gól emberelőnyből: 7/4, ill. 4/3. Büntetők: 1/1, ill. 3/1. Kipontozódott: Pál.
Az eredmény alakulása: 0—1, 3—2, 4—3, 4—7, 7—9.

Nem is kezdődhetett volna rosszabbul a mérkőzés: az első ráúszásnál megszerezték a vendégek a labdát és a 23. másodpercben Pál Gergely centerből bevette a hazaiak kapuját. Szinte még ugyanebben a percben meghúzódott Ormai Zoltán kapus combizma, ami ugyancsak nem volt jó előjel, lévén, nem volt második számú portása a csapatnak, ugyanis Micle ugyanezekben a percekben az OB II-es gárdával Hódmezővásárhelyen szerepelt. Szerencsére Ormain nem látszott meg, hogy „szenved” és az első nyolc percben a csapat is igyekezett tartani a lépést. A második negyedben azonban jelentkezett az immár másfél éve tartó rossz ómen: gyenge védekezés, pontatlan, vagy kidolgozatlan akciókból elkapkodott lövések, amelyek messze elszálltak, a kapufán csattantak, vagy az egriek kapusát tették naggyá. Ami pedig egyenlő volt azzal, hogy a vendégek zsinórban négy gólt dobva jelentős, háromgólos előnyre tettek szert. Megint kezdhette a kapaszkodást a viharsarki alakulat, szívósan küzdöttek, változtattak a védekezésen, ráadásul Ormai Zoltán a második félidőben két ötméterest is hárított. A támadások is gördülékenyebbé váltak, és a csabaiak egyre gyakrabban eltalálták a kaput, amelyek közül egyre több góllal is végződött. Az egriek a harmadik negyed finisében még betaláltak a hazaiak kapujába, ám az utolsó tíz percben eredménytelennek bizonyultak, miközben a házigazda lövései közül három utat talált az egri kapuba, amivel nemcsak megfordították a mérkőzést, hanem végül behúzták a nagyon fontos három pontot. Amit vihetnek magukkal a rájátszásba is. Összességében a mérkőzés nagyobb részét uraló Békéscsaba — ha minimális különbséggel is —, de megérdemelten nyert a végén elfáradó, pontatlanná és kishitűvé váló Heves megyeiek ellen. A találkozó egyébként az osztály átlagánál magasabb színvonalú összecsapást hozott.

Dr. Szilágyi Kristóf: — Mindenekelőtt a rangadón elért győzelmünket egykori elnökünknek, dr. Máté Mihály emlékének ajánljuk. Végig domináltunk a mérkőzésen, de az első félidőben sok volt a hiba, és a taktikai fegyelmezetlenség, miközben szétforgácsoltuk a kapufát is. Magunknak tettük nehézzé a találkozót, de végül hatalmasat küzdött a csapat, nagy energiákat mozgatva. Sokat jelentett a sikerben, hogy védekezést váltottunk: emberfogás után inkább zavarót játszottunk, ami nem feküdt az egrieknek.

További eredmények: Debreceni VSE—KSI SE 8—11. Angyalföldi SI DSE—Szolnoki Dózsa VSC 19—9. Alfa SC-Erzsébeti SMTK—Ybl Waterpolo Club, Budapest (később). Dunakanyar Szentendre—Racionet-Honvéd elhalasztva.

Az állás: 1. KSI SE 36, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 27, 3. Swietelsky-Békéscsaba 25, 4. Angyalföldi SI DSE 21, 5. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 19, 6. Debreceni VSE 15, 7. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 7, 8. Szolnoki Dózsa VSC 4, 9. Racionet-Honvéd 4, 10. Dunakanyar Szentendre 4. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

 

További programok »

FEL