Vízilabda: Eger elleni évzáró vár a csabai pólósokra

2017. december 8. 18:32 | behir

A Swietelsky-Békéscsaba OB I B-s csapata a hét eleji, szolnoki siker után egy még nehezebb feladat előtt áll. Az év zárásaként azzal az egri Eszterházy Károly Főiskola SC együttesével kell megküzdeniük, akik tavaly sok borsot törtek a viharsarkiak orra alá – írja beharangozójában a klub hivatalos oldala.

Az előző bajnokságban a Heves megyeiek mindkét találkozót megnyerték, Egerben 11-9-re, a visszavágót pedig 12-11-re. Előtte viszont mindkétszer a csabaiak győztek: 19-12 és 8-6 volt az eredmény. Az idei alapszakaszban, még a második fordulóban 14-14-es döntetlent játszott egymással a két csapat a hevesi megyeszékhelyen, ami a korábbi mérleget tekintve jó eredménynek számít, hiszen a csabaiaknak idegenben sikerült kiharcolni a döntetlent. A találkozó fontosságát emeli, hogy várhatóan ez a két csapat is tagja lesz a felsőházi rájátszásnak, ahol számít az egymás ellen elért eredmény. Vagyis eddig egy pontos mindkét gárda, most viszont jó lenne, ha Ajtai Miklósék ezt még hárommal gyarapítanák.

- Nagyon kimerítő féléven vagyunk túl, igencsak fáradt már az ősszel gyakran tartalékosan kiálló csapatunk, de erre az idei utolsó mérkőzésre még fel kell szívnia magát mindenkinek, már aki még hadra fogható. Annál is inkább, mert ennek a találkozónak kétszeres a tétje, a rájátszásba visszük az egymás elleni eredményt. Igazi rangadóra számítok, és bízom abban is, ha vért izzadva, de nyerünk. Az őszi első körben lejátszott, egriek elleni találkozóból kiindulva nagyon kemény csatára számítok, akkor hősiesen küzdve, 10-6-os nagy hátrányból egyenlített csapatunk a hevesi megyeszékhelyen. Az Eger egyébként minden éllovassal nagyon szoros csatát játszott, s ha ki is kapott, minimális gólkülönbséggel – emelte ki dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző.

Az évzáró mérkőzésen ott lehet a gyógyulófélben lévő dr. Makra Zsolt, bár egyelőre nem igazán bevethető. A hét elején belázasodó Dobra Róbert játéka, valamint a szalagavatójára készülő Szabó Zsombor bevetése még kérdéses.

A Swietelsky-Békéscsaba—Eszterházy Károly FSC találkozón Pásztor Antal és Tóth Sándor fújja a sípot.

A 11. forduló programja. December 9., szombat, 11.00 óra: Swietelsky-Békéscsaba— Eszterházy Károly Főiskola SC. 11.00: Debreceni VSE—KSI. 13.30: Angyalföldi DSE—Szolnoki Dózsa. 14.30: Dunakanyar Szentendre—Racionet-Honvéd. 19.15: ESMTK—Ybl WPClub.

Az állás: 1. KSI SE 33, 2. Ybl WPC 27, 3. Swietelsky-Békéscsaba 22, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC 19, 5. Angyalföldi DSE 18, 6. Debreceni VSE 15, 7. ESMTK 7, 8. Szolnoki Dózsa 4, 9. Racionet-Honvéd 4, 10. Dunakanyar Szentendre 4. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

További programok »

FEL