Vízilabda: Hatpontos derbi az Árpád fürdőben

2017. november 17. 17:12 | behir

Az OB I B-s felnőtt bajnokság szombati, nyolcadik fordulójában az ezüst- és bronzérmes helyen tanyázó két együttes csap össze. A Swietelsky-Békéscsaba hazai pályán fogadja az Ybl Waterpolo Club gárdáját.

Igazi rangadón csapnak össze a 18 pontos Ybl és a 16 pontos Békéscsaba között. A vendégek az eltelt hét fordulóban hat alkalommal győztek és mindössze egyelten vereség szerepel a nevük mellett A KSI-től kaptak ki november elején 15-4-re. A csabaiak is a fővárosiaktól szenvedték el egyetlen vereségüket, még az első fordulóban, szeptember legvégén, amikor 21-13-ra nyertek a sportiskolások Békéscsabán. Emellett az egriekkel szembeni 14-14-es döntetlent jegyezhetjük fel a nevük mellett, a többi találkozót megnyerték. Ami pedig a korábbi mérleget illeti, az előző bajnokságban az alapszakaszban találkozott egymással a két csapat, akkor az első meccs, ősszel Békéscsabán 11-11-re végződött, a tavaszi visszavágón viszont csapatunk nyert a fővárosban 10-9-re. Ugyancsak érdekesség, hogy az Ybl-t erősíti az egykori békéscsabai saját nevelésű dr. Nagy Sándor, valamint több évet töltött a viharsarki alakulatnál Cseh Attila.

Ami ugyancsak a szombati derbi pikantériája: a Békéscsaba edzője nyár óta dr. Szilágyi Kristóf, aki mintegy évtizeden át az Ybl játékosa, majd tavaly már edzője volt.

- Tény, az Ybl egy évtizeden át volt a klubom, az ottaniak csapattársaim és a mai napig barátaim, de ezt most teljesen figyelmen kívül kell hagyni. Az elmúlt évek rendre egygólos sikert hoztak valamelyik csapatnak, vagy döntetlent, ezért mindenképpen rangadóra van kilátás. Ezt mutatják a tabellán elfoglalt helyezések és az eddig elért eredmények is. Nem beszélve arról, milyen jelentősége van annak is, a rájátszásba milyen egymás elleni mérleget visz a két csapat. Rangadó ide, rangadó oda, vannak kedvezőtlen előjeleink. Az egyik a szövetségi szinten jelentkező átigazolási probléma, amely két játékosunkat, Szabó Zsombort és Flajsman Dávidot érinti, immár hetek óta. Családi okok miatt nem ugrik a medencébe szombaton Tinka Norbert sem. A héten nem velünk, hanem ugyancsak ügyes-bajos intézkedési okok miatt Nagyváradon edzett Tifrea Ovidiu. Némi öröm az ürömben, hogy Dobra Róbertre már számíthatok, bár a háromhetes, sérülés, és kihagyás miatt egyelőre csak egy-két percekre vethető be. Ezért végül mindössze négy cserejátékos áll majd rendelkezésemre, de bízom benne, hogy így is megoldja a feladatot a csapat, miként tette ezt az elmúlt hetekben is. Még egy érdekességet említenék: a mérkőzés egyik játékvezetője két évvel ezelőtt még a vendégcsapatban játszott, bár lehet, hogy ez csak nekem furcsa — zárta rövid elemzését dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző.

Az OB I B rangadójára november 18-án, szombaton 11 órakor kezdődik, a sípot Homonnai Dániel és Kovács Bence fújja majd.

A program: November 18., szombat, 11.00 óra: Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Waterpolo Club, Budapest. 14.00: Dunakanyar Szentendre—Alfa SC-Erzsébeti SMTK. 15.00: Debreceni VSE—Angyalföldi SI DSE. 17.00: Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger—Racionet-Honvéd. Hét közben lejátszották: Szolnoki Dózsa VSC—KSI SE 6—20.

Az állás a 7. forduló után: 1. KSI SE 24, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 18, 3. Swietelsky-Békéscsaba 16, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 13, 5. Debreceni VSE 12, 6. Angyalföldi SI DSE 9, 7. Dunakanyar Szentendre 4 (66—94), 8. Racionet-Honvéd 4 (57—92), 9. Szolnoki Dózsa VSC 4 (67—103), 10. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 1.

 

Forrás: csabapolo.hu

További programok »

FEL