Vízilabda: Győzelem esetén meglehet a csabaiaknak a felsőház

Hat mérkőzés vár a különböző korosztályokat képviselő csabai vízipólós-csapatokra az ünnepi hét végén. A legkisebbektől, a gyermek V. korosztályosoktól a felnőtt OB I B-s együttesünkig bezárólag mindenki kemény tétmérkőzéseket játszik.

OB I B-s csapat hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben, szombaton délelőtt játssza bajnokiját, közvetlenül a 21. alkalommal kiírt Gáspár Ervin szeniorúszó-emlékverseny megkezdése előtt. Rendkívül fontos derbi vár Németh Daniékra, hiszen azzal az Angyalföldi SI DSE csapatával veszik föl a harcot, amelyik ugyancsak a rájátszás felső házáért küzd, és amelyik éppen a mieink után áll a tabellán mindössze négy ponttal lemaradva.

Mint emlékezetes, az őszi fordulóban, a november 11-én lejátszott fővárosi találkozón a csabai csapat a vártál könnyebben nyert 15—7 arányban az angyalföldiek ellen. Azonban azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Körösökön, a szombati vendégek igencsak belelendültek, és föltornázták magukat a felsőházi helyre három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt. Különösen nagy fegyverténynek bizonyult, hogy az elmúlt héten 11—7-re legyőzték az esélyesebb egri alakulatot. Az angyalföldiek az eddig 15 forduló után kilenc győzelemmel rendelkeznek a hat vereség mellett. A csabaiak úgy gyűjtöttek négy ponttal többet, hogy tíz győzelmet értek el az egy döntetlen és négy vereség mellett.

A vezetőedző, dr. Szilágyi Kristóf kimondottan az angyalföldiek elleni taktika jegyében tartotta meg a csütörtöki edzést. 

— Hektikus csapatnak ismertem meg az ASI-t, tudnak könnyen bukni, de nagyot játszani is. Most éppen felfelé szálló ágban vannak, amit mutat az egriek elleni meglepetés-győzelmük. Miután a Debrecent is legyőzték, érhető, hogy nekik is felsőházi terveik vannak. Tény, ősszel a jó védekezésünknek köszönhetően könnyen nyertünk ellenük Budapesten, de nem szabad ebből kiindulni. Annál is inkább, hiszen remek edző, a montreali olimpia aranyérmese, Kenéz György készíti fel csapatukat. Nekünk a saját játékunkat kell nagy koncentrációval és fegyelmezetten játszani, akikor megnyerhetjük ezt a találkozót is. A tét: győzelem esetén meglehet csapatunknak a felsőház. Jó előjel, hogy komplett együttessel állhatunk ki, a kispad is „megnyúlik” egy kicsit, ugyanis a múlt héten még edzői feladatai miatt hiányzó Mucsi Zsolt is bevethető lesz szombaton, miként a sérüléséből felépült Ovidiu Tifrea is —mondta dr. Szilágyi Kristóf a szombati mérkőzés előtt.

Forrás: csabapolo.hu

Megosztás:

Címke: , , ,