Finn és azeri vendégekkel készülnek az ifjú csabai pólósok – galériával

2023. augusztus 4. 18:26 | Kovács Dávid

Gőzerővel készülnek a csabai vízilabda klub utánpótlás csapatai a következő bajnoki szezonra. Ezen a héten azeri és finn csapatok érkeztek Békéscsabára, ahol közös edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel segítik a hazai egyesület munkáját.

Pár nappal a felnőtt férfi vízilabda-válogatott világbajnoki címe után a fiatal csabai pólósok kettőzött erővel folytathatják a nyári felkészülést. A hazaiak gyermek korosztályos csapata is motiváltan ugorhatott vízbe a Békéscsabán edzőtáborozó azeri együttessel szemben, hiszen láthatták, hogy a kitartó munkának meg lehet az eredménye.

– Eléggé motiváló a felnöttek világbajnoki címe. Most is láthattunk egy olyan messenger beszélgetést, amelyben a most már világbajnok Vigvári Vince 10 évesen írt az egyik híres vizilabdázónak (jelenlegi csapattársának, Vámos Mártonnak – a szerk.) és ő is végül sikeres lett. Ez is motiváló lehet nekem és a többieknek is – emelte ki Szathmáry Zsombor, a serdülő csapat erőssége, aki első osztályos korában kezdte el a sportágat, célja pedig a következő szezonban is az, hogy technikailag tovább fejlődjön.

Turkuból már hosszú évek óta érkeznek csapatok Békéscsabára. Az északi vendégek minden esztendőben a hagyományos, szentesi nemzetközi felkészülési tornán is megmérettetik magukat.

– Nagyon szeretünk Békéscsabán készülni, negyedik alkalommal járunk itt. Amatőr klub vagyunk, minél több mérkőzésre van szükségünk ahhoz, hogy fejlődjünk. Múlt héten Szentesen voltunk egy tornán és utána utaztunk Békéscsabára, ahol közös edzéseken és felkészülési mérkőzéseken veszünk részt - fogalmazott Mika Wikstrom, a Turun Uimarit Turku vezetőedzője.

A csabai egyesület utánpótlás csapatai júliusban kezdték el a munkát és az edzők az elmúlt hétvégi, szentesi Diapolo Kupán már mérkőzés szituációban is láthatták, hogy hol tartanak a fiatalok.

– Felkészülésünk első másfél hónapja nagyjából a fizikai felkészülés, majd onnantól kezdve kezdjük el a taktikai elemeket gyakorolni, itt inkább a kondícióra, a technikára próbáljuk a hangsúlyt fektetni augusztus végéig. Addig még több olyan torna szerepel a programban, ami ezt a monotonitást megtöri – hangsúlyozta a csabai klub vezetőedzője. Fodor Ádám leszögezte, továbbra is az a céljuk, hogy jó játékosokat neveljenek, akik már felnőtt szinten is tudják segíteni az OB II-es együttest, vagy hosszútávon majd a magyar vízilabdát, éppen ezért nem minden évben törekednek arra, hogy osztályt váltsanak.

A csabaiak gyermek csapata jövő héten hazai medencében az I. Békésút Kupán szerepel, amelyen két, szintén másodosztályú és három élvonalbeli együttessel csaphat össze.

V.B., K.D.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL