Vízilabda: Centenáriumi csabai ezüstérem

2022. augusztus 29. 08:54 | behir.hu

A 100 éves Árpád fürdő több érdekes eseménynek is otthont adott szombaton, ezek közül az egyik csabai vízilabda klub által rendezett centenáriumi serdülő korosztályos torna volt.

Négy csapat vetélkedett délelőttől kora délutánig az 50 méteres versenymedencében, nevezetesen a hazaiakon kívül a Debreceni VSE-Master God, a Szegedi Vízipóló Suli és a Ceglédi VSE együttesei - számolt be a csabapolo.hu. A körmérkőzéses torna valamennyi találkozója élvezetes csatát hozott, és ami még ennél is fontosabb, remekül szolgálta a felkészülést az ősszel rajtoló új bajnoki szezonra.

Swietelsky-Békéscsaba–Debreceni VSE-Master God 4–9 (0–1, 1–4, 2–3, 1–1)

V.: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Kiss Z., Hajdu A., Szanyi 1, Fodor Zs. 2, Pojendán, Freiberger. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Szatmári L., Pallag, Rácz, Tasnádi 1, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

Swietelsky-Békéscsaba–Szegedi Vízipóló Suli 10–7 (4–1, 1–4, 3–0, 2–2)

V.: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Hajdu A. 2, Szatmári L. 1, Szanyi, Fodor Zs. 3, Pojendán 2, Freiberger 2. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Pallag, Rácz, Tasnádi, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

Swietelsky-Békéscsaba–Ceglédi VSE 10–8 (4–2, 2–1, 2–4, 2–1)

V.: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Hajdu A., Szatmári L., Szanyi 2, Fodor Zs. 3, Pojendán, Freiberger 3. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Kiss Z. 2, Pallag, Rácz, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

További eredmények: Szegedi Vízipóló Suli–Ceglédi VSE 10–16. Debreceni VSE-Master God–Ceglédi VSE 15–5. Debreceni VSE-Master God–Szegedi Vízipóló Suli 13–8. A torna végeredménye: 1. Debreceni VSE-Master God 9, 2. Swietelsky-Békéscsaba 6, 3. Ceglédi VSE 3, 4. Szegedi Vízipóló Suli 0.

– A korosztályváltások miatt átalakuló serdülő csapatunknak ez volt az első félhivatalos megmérettetése, én magam is némi izgalommal vártam a torna előtt, mire lehetnek képesek a srácok, hiszen igazán nem tudtam, hogy a többi csapathoz képest hogyan állunk. A debreceniek elleni nyitó találkozón még eléggé döcögős volt a szekér, de aztán meccsről meccsre egyre jobban muzsikált a csapat. Végül is azt fel tudtam mérni, hogy állóképességben ott tartunk, ahol ellenfeleink, látszik, hogy a nyári munkát becsületesen elvégezte a csapat. A felkészülési időszakban tartott „elméleti órák tananyaga” is visszaköszönt a találkozók során. Ugyanakkor azt is látom, hol kell még finomítani a munkán az őszi bajnoki rajtig. Végül úgy összegezhetem a nap tapasztalatait: ott tartunk, ahol sejtettem, mire juthatunk a felkészülési időszak hat hete alatt. Fegyelmezetten játszottak a gyerekek, akartak. Összességében eredményes volt a torna, amivel a meghívott csapatok is elégedettek voltak, mindenki jól érezte magát, meg is köszönték a részvételi lehetőséget – értékelt Fodor Ádám edző a torna után.

 

További programok »

FEL