Vízilabda: Elégedettek a csabai edzők a Diapolo Kupával

2023. július 31. 06:35 | behir.hu

Pazar mérkőzéseket hozott az idei Diapolo Kupa nemzetközi felkészülési torna, amelyet ezúttal is több korosztályban rendeztek meg Szentesen. A csabai klub két csapatot indított a tornán: az ifjúságiak a nyolcadik, míg gyermek korcsoportú együttes a hatodik helyen végzett.

Az első két napon a csoportmérkőzéseket rendezték meg, sőt, akadt olyan kategória, ahol már szombaton a keresztjátékokat is lebonyolították. A záró napon, vasárnap már helyosztókat és a döntőket rendezték meg a dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában – írja a csabai egyesület hivatalos oldala.

A serdülő korosztályúakkal megerősített ifjúsági csapat a nyolcfős mezőnyben az első napon, a csoportmérkőzések alatt szoros csata után 15–14-es vereséget szenvedett a Zempléni VK együttesétől, majd a délutáni órákban a litván Vilniust két góllal legyőzte (12–10). A szombati folytatásban a soproniaktól 9–5-re kikapott, majd a délutáni keresztjátékban ugyancsak vereséget szenvedtek az olasz Genovától (8–5). Mindez azt jelentette, hogy a gárda vasárnap a 7–8. helyért ugorhatott vízbe, ellenfele a KÓPÉ Dunakanyar együttese volt. Ezen a mérkőzésen az ellenfél magabiztosabb volt és 18–11 arányban győzött, ezzel a csabai csapat a nyolcadik helyen kötött ki. Minden együttesből megjelölték a torna legjobbját, a viharsarkiaknál Szatmári Levente érdemelte ki ezt a megtisztelő címet.

Az ifjúságiak végső sorrendje: 1. Soproni VK, 2. Szentesi VK, 3. SSK Slagelse, 4. Zempléni VK, 5. Genova, 6. Vilnius, 7. KÓPÉ Dunakanyar, 8. Swietelsky-Békéscsaba.

A tornán a következő játékosok vettek részt: Beregszászi Kornél, Korcsok Péter (kapusok), Bazsó Máté, Budai Tamás, Fodor Zsombor, Hajdu Andor, Nagy Ákos, Pallag Nándor, Pojendán Áron, Pónya Olivér, Sajtos Bence, Szanyi Vencel, Szathmáry Zsombor, Szatmári Levente, Tasnádi Tibor.

– Közel nyolc egyforma erősségű csapat küzdött három napon át a tornán, bármilyen végeredmény születhetett volna a mérkőzéseken. Mi átéltünk mindent, de végül a nyolcadik helyen kötöttünk ki. Csapatunkat néhány ifjúsági és sok serdülő korú játékos alkotta, akikkel az alapozó időszak kellős közepén járunk. Ezek ismeretében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, munkájával – értékelt Ajtai Miklós edző. 

A tíz csapatot felvonultató, két ötös csoportra osztott gyermek korcsoportúak mezőnyében a csabai együttes a csoportmérkőzések során pénteken a bolgár KPS Várnától 18–11-re kikapott, délután a román Marosvásárhely következett, itt 12–6 lett a végeredmény a románok javára. Másnap a Zemplén felett diadalmaskodott (20–8), majd délután a Csongrádi VVSE-vel szemben gólzáporos találkozón 21–12-es győzelmet aratott. Mindez azt jelentette, hogy a csabai fiatalok csoportjukban a harmadik helyen zártak, ezért vasárnap délelőtt az 5–6. helyért csatázhattak a másik ág harmadik helyezettjével, a Soproni VSE gárdájával. Igencsak szorosan alakult a végeredmény, végül egy góllal a soproniak bizonyultak jobbnak (13–12). A Békéscsabából Suhajda Zoltán volt a legjobb játékos.

A gyermek korosztályúak végső sorrendje: 1. Szentesi VK, 2. Várna, 3. Marosvásárhely, 4. Vilnius, 5. Soproni VSE, 6. Swietelsky-Békéscsaba, 7. KÓPÉ Dunakanyar, 8. Zempléni VK, 9. Csongrád, 10. Genova.

A tornán a következő gyermek korosztályú játékosok vettek részt: Gyuricza István, Kabai Balázs (kapusok), Földi Márk, Hajdu Áron, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Machlik Máté, Nánási Hunor, Orosz Botond, Orosz Regő, Párzsa Leon, Plavecz Dániel, Puha Zalán, Such Bertold, Suhajda Zoltán, Szlúka Ádám, Tóth Szabolcs, Zimbran Milán.

– Minden évben a felkészülés egyik állomása a Diapolo Kupa, ahová munkából érkezünk, és eredménykényszer nélkül játszunk. Ez érthető, hiszen mindössze három hete zajlik az alapozó időszak, eddig leginkább úszásból álltak a hétköznapjaink, labdával alig találkozott a csapat. Sőt, mondhatni, szinte ez volt az első alkalom a labdás gyakorlásra. A pénteki nyitányon két erős határon túli ellenféllel találkoztunk, amit bizonyít, hogy mindkettő végül a dobogón zárta a szentesi eseményt, így elfogadható volt a vereség. Egyébként mindkét egylet hazai bajnoksága más ritmusban zajlik, mint a miénk, ezért ők még alaposan benne vannak a saját bajnokságukban, ami miatt összeszokottabbak, hatékonyabbak. A második napi két győzelmünk papírforma eredmény volt, és sokat jelentett az első napi két „gyakorló” mérkőzés. Így a torna vége felé egyre jobb teljesítményt nyújtott a gárda, amely játékosainak zöme csak most került a kezem alá, most kezdek ismerkedni velük, most kezdjük szokni egymást. Ennek ismeretében elégedett voltam fiataljaink teljesítményével – értékelt Fodor Ádám vezetőedző.

Ami pedig a közeljövőt illeti: a héten újabb csapat érkezik Békéscsabára edzőtáborba, mégpedig Azerbajdzsánból, miközben a finnek is itt folytatják a felkészülést, így a csabaiaknak lesz alkalmuk bőven edzőmeccseket játszani ezen a héten is. Ezt követően első alkalommal rendezik meg az Árpád fürdőben az I. Békésút Kupát, a gyermek korosztályú tornán hat csapat vesz majd részt, miközben a korosztály egy másik csoportja egy aradi tornán vesz részt.

 

További programok »

FEL