Vízilabda: A frissebb Ybl nyerte a rangadót az Árpád fürdőben

Hatpontos rangadót játszottak szombaton délelőtt a vízilabda OB I/B-ben, ugyanis a második Ybl Water Polo Club érkezett az Árpád fürdőbe. A több játékosát nélkülöző Swietelsky-Békéscsaba ugyan egyenlített háromgólos hátrányból, de a végén 14-9-re nyertek a vendégek.

A viharsarki együttesből Flajsman Dávid, Szabó Zsombor és Tinka Norbert is hiányzott, Dobra Róbert viszont felépült sérüléséből. Az összecsapás első gólját az Ybl szerezte, de ekkor még egyenlített a házigazda Németh Dániel révén. Az első negyed végére azonban két góllal ellépett a fővárosi gárda.

A vendégek jobban védekeztek, a csabaiak támadásaiból hiányoztak a jó befejezések, Szilágyi Kristóf csapata inkább csak távoli átlövésekkel volt eredményes. A második játékrész közepén 5-2-re vezetett az Ybl, azonban a félidő utolsó percében Szabó Zoltán ötméteresből egy találatra faraghatta volna a hátrányt… Nem tette, az ötméteres kimaradt, a vendégek pedig egy kicsit szigorúan megítélt emberelőnyt váltottak gólra és 6-3-as előnnyel mentek a szünetre.

A második játékrészt nagyszerűen kezdték a hazaiak, a felpaprikázott Szabó Zoltán vezérletével pillanatok alatt 6-6 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed végén jött az újabb fordulat, a vendégek a balkezes Garádi András találataival 9-7-es előnyre tettek szert. A hajrában a csabaiak lelkesen mentek az egyenlítésért, de ez a védekezés róvására ment. A hosszabb kispaddal rendelkező Ybl WPC Gyarmathy Viktor és Cserdi Péter vezetésével bebiztosította győzelmét.

A fővárosiak 14-9-re nyertek és megerősítették második helyüket a bajnokságban. Ráadásként ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a felsőházi rájátszásban is magukénak tudhatják ezt az értékes három bajnoki pontot.

A találkozó összefoglalóját hétfőn 20.20-tól láthatják a Kezdőkör című sportmagazinban, a teljes mérkőzést kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv műsorán.

 

Megosztás:

Címke: , , ,