Vizes vb - Újabb váltó kvóta, újra Bohus Richárddal

2019. július 24. 12:07 | behir

Nem jutott be a fináléba, de 12. helyével olimpiai kvótát szerzett a mix 4x100 méteres vegyesváltó a kvangdzsui világbajnokság negyedik napján.

A mix 4x100 méteres vegyesváltóban a békéscsabai születésű, jelenleg BVSC-ben versenyző Bohus Richárd mellett Sztankovics Anna, Szabó Szebasztián és Hosszú Katinka kapott helyet.

A magyar négyes futamában a hetedik helyen csapott célba 3:48.44 perces idővel, de a japánokat kizárták. Az utolsó futamban végül a kínaiak is erre a sorsra jutottak, ez pedig azt jelentette, hogy a váltó a 12. helyen zárt, így jövőre a tokiói olimpián ebben a számban is ott lehetnek a magyar úszók.

- Eredetileg a döntő volt a célunk, de ahogy megláttuk az időnket, utána gyorsan lejjebb adtunk belőle. Aztán kicsit olyan volt, mintha nyertünk volna a lottón - mondta Hosszú Katinka.

A délelőtti programban Cseh László 200 méter vegyesen a legjobb idővel jutott elődöntőbe, mellette ugyancsak az esti programban érdekelt lesz Németh Nándor 100 méter gyorson, Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána pedig 200 méter pillangón.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL