Vizes vb - Olimpiai kvótát szerzett a 4x100-as gyorsváltó

2019. július 21. 10:16 | behir

A békéscsabai születésű Bohus Richárddal a soraiban bejutott a döntőbe a 4x100 méteres gyorsváltó a kvangdzsui világbajnokságon és olimpiai kvótát szerzett.

Az előfutamok utolsó számaként a 4x100 méteres férfi gyorsváltók küzdelmeit rendezték meg, két éve Budapesten a magyarok a vb egyik legnagyobb szenzációját okozták azzal, hogy bronzérmet szereztek.

Kozma Dominikhez, Németh Nándorhoz és a békéscsabai születésű, jelenleg a BVSC-ben versenyző Bohus Richárdhoz ezúttal Szabó Szebasztián csatlakozott. A váltó végül - főként Szabó óriási hajrájának köszönhetően - 3:13.90 perces eredménnyel a nyolcadik helyen becsúszott a fináléba.

 

Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Szabó Szebasztián a férfi 4X100 méteres gyorsváltó elofutama után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Szabó Szebasztián (b-j) a férfi 4X100 méteres gyorsváltó elofutama után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Ezzel az eredménnyel a váltó kvótát szerzett a jövő évi tokiói olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy az esti döntőben Kozma Dominik, Milák Kristóf, Holoda Péter és Németh Nándor úszik majd.

Az előfutamokban Késely Ajna és Kapás Boglárka bejutott a 400 méter gyors vasárnapi fináléjába, Hosszú Katinka fantasztikus idővel jutott elődöntőbe 200 méter vegyesen, Szabó Szebasztián pedig 50 méter pillangón úszhat elődöntőt.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Úszás

Befejeződött a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása

Befejeződött a Szigliteti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása – jelentette be a választókerület képviselője. Fülöp Csaba elmondta: 6 év elteltével újra vízzel töltötték fel Magyarország egyetlen óvodai tanmedencéjét, amelyet hamarosan újra birtokba vehetnek a fiatalok.
2019. szeptember 3. 15:31
FEL