Vizes vb: Hosszú és Milák is ezüstérmes

2017. július 29. 18:29 | behir

Hosszú Katinka 200 méter háton, Milák Kristóf pedig 100 pillangón lett második helyezett. Cseh László utóbbi számban az ötödik pozíciót szerezte meg szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka az egyes pályára jutott a középdöntők alapján, a fináléban pedig nagyszerűen úszott. Az utolsó hosszra elsőként fordult, a hajrát az ausztrál Emily Seebohm bírta jobban, a szám olimpiai ezüstérmese 2:05.85 perces országos csúccsal csapott a célba és ezüstérmet nyert.

A 28 éves bajai klasszis harmadik érmét szerezte a hazai rendezésű világbajnokságon: Hosszú 200 méter vegyesen megvédte címét, valamint 200 méter pillangón harmadik lett.

100 méter pillangón Cseh László futamában a második, összességében az ötödik időt úszta péntek délután, Milák Kristóf pedig a harmadik legjobb idővel – 50.77-es, új juniorvilágcsúccsal – kvalifikálta magát a döntőre. Egyikük sem kezdett jól a fináléban a 8. és a 6. helyen fordultak. Milák Kristóf fantasztikus második hosszt teljesített, és jobb benyúlásával pedig az ezüstérmet szerezte meg! Cseh László az ötödik lett, az aranyat ismét Dressel kaparintotta meg.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

További programok »

FEL