Vizes vb: Bohus Richárd lemaradt a középdöntőről 100 gyorson

2017. július 26. 10:41 | behir

A békéscsabai Bohus Richárd az előfutamban egy századra volt az egyéni csúcsától és a 18. lett 100 méter gyorson szerdán, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szám másik magyar indulója Kozma Dominik pedig a 21. helyen zárt, ezzel egyikük sem jutott be az elődöntőbe.

A vb egyik legnépesebb számára 119-en neveztek, igaz, néhányan végül nem álltak rajtkőre.

A magyarok közül Bohus Richárd az utolsó előtti, azaz a tizenegyedik futamban kapott helyet. A 24 éves békéscsabai versenyző a szélső, 9-es pályán kifejezetten jól kezdett, s a fordulót követően ugyan visszaesett, egy nagy hajrával, egyéni legjobbjától csupán egyetlen századdal elmaradva, 48.87 másodperccel az ötödik lett.

Ezt követően a közönség új kedvence, Kozma Dominik állt a rajtkőre, a 26 éves úszó a vasárnapi nyitónapon a bronzérmet nyert 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként ért el országos csúcsot, majd kedden 200-on - ahol fantasztikus versenyzéssel hatodik lett - Cseh László 2009-es hazai rekordját javította meg.

Kozma a 8-as rajthelyről indulva negyedikként fordult a második 50-re, s végül Bohus idejéhez képest két századdal rosszabbat, 48.89-et úszott, ezzel hetedik lett a futamában, összesítésben a 21. pozícióban zárt.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL