Vívás: Tóth Marcell sikere

A tőrözők utánpótlás versenysorozatát az egykori zseniális, világbajnokról, Fülöp Mihályról nevezték el. Tóth Marcell, a csabaiak tehetsége ötödik helyen végzett a gyermek korosztálynak rendezett viadalon, Budapesten – számolt be Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia edzője.

A gyermek korosztály versenyeinek második fordulóját az Újpest Király utcai vívótermében rendezték. Az Alföld Vívó Akadémiát Tóth Marcell képviselte, aki az első fordulóban beverekedte magát a nyolcas döntőbe. A két csoportkörben mindössze egyszer-egyszer szenvedett vereséget. Az egyenes kieséses táblán először visszavágott első fordulós legyőzőjének, a törekvéses Spitz-nek (15-2), majd a szegedi Zsögönt is legyőzve (15-7) bejutott a nyolc közé. A hódmezővásárhelyi Gémessel nagy csatát vívott a dobogóért, de nem sikerült győznie (12-15).

Második versenyén, ismét bejutott a döntőbe, ötödik helyezése remek eredmény. Két verseny után 6. a tőrözők gyermek ranglistáján.

Ugyanezen a versenyen Őz Vencel 26. lett, a lányok mezőnyében Petri Regina a 27., az újoncok között Lenkefi Soma a 23. helyen végzett.

 

Megosztás:

Címke: , ,