Vívás: Szabó Réka ezüstérmes Splitben

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzője a döntőig menetelt a spliti felnőtt szatellit versenyen.

A csabai egyesület párbajtőröző lányai a hatvanhat vívót felvonultató mezőnyben, többek között hongkongi, kanadai, olasz, német, francia, chilei és dél-afrikai vívókkal is harcolhattak az értékes helyezésekért – írja a csabai klub beszámolója. Mindhárom csabai vívó továbbjutott a csoportfordulóból. Kazár Dóra legyőzte a litván Latinytét, így csatlakozott társaihoz a 32-es táblán. A következő fordulóban klubtársa, Dékány Kinga volt az ellenfél, aki ezúttal jobbnak bizonyult. Szabó Réka ebben a fordulóban Nattánt győzte le. Dékány a junior vb bronzérmesével, Nagy Kingával vívott a nyolcas döntőbe jutásért. Kiegyenlített küzdelemben döntetlennel zárult a háromszor három perc, következhetett az egy találatra vívott ráadás. Együttes találatok után a „nagyobbik” Kinga győzött, de a csabai versenyző tizedik helye a felnőtt mezőnyben szintén remek eredmény.

Szabó eközben, szintén hosszabbításos mérkőzésen a kanadai válogatott Hoppe ellen nyert, majd revánsot vett és Nagy Kingát is legyőzte. Válogatott csapattársa, Kun Anna ellen vívott a legjobban, s már készülhetett is a fináléra. Ellenfele, a friss kadet világbajnok, hongkongi Hsieh volt. Felváltva estek a találatok, de a végét az ázsiai bírta jobban.

Szabó Réka ezüstérmet szerzett, ezzel feljött a ranglista negyedik helyére, így egyre biztosabb részvétele a világ- és Európa-bajnokságon.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,