Vívás: Eredményes esztendőt zár az Alföld Vívó Akadémia

2018. november 30. 11:16 | Kovács Dávid

Története egyik legsikeresebb évét zárta az Alföld Vívó Akadémia - fogalmazott a klub évzáró rendezvényén dr. Keszthelyi Péter, az egyesület elnöke. Az esztendő zárásaként a 2018-ban legjobban teljesítő versenyzőket köszöntötték az akadémia Gyulai úti csarnokában.

- Hányan boldogak lennének, ha viselhetnének egy ilyen sisakot - méltatta Kiss Tibor, a város alpolgármestere is az egyesület versenyzőit az évzárón, akik számos alkalommal húzták magukra ebben az évben a nemzeti színű fejvédőt. Szabó Réka már a felnőtt válogatottban is helyet kapott az idei kontinensviadalon és a világbajnokságon.

- A világversenyeken nyújtott teljesítményemmel nem teljesen vagyok elégedett, így a következő évben is az lesz a célom, hogy bekerüljek a válogatottba. Az olimpiai kvalifikáció is elindul májusban és ott is szeretnék oszlopos tagja lenni a csapatnak - vázolta fel a következő évi célokat a válogatott párbajtőröző.

Az utánpótláskorú versenyzők közül Dékány Kinga volt a legsikeresebb, hiszen a kadet Európa-bajnokságon szerzett arany- és ezüstérem után egy világbajnoki hetedik helyet harcolt ki. Ezzel kijutott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, ahol egy találattal maradt le az éremszerzésről és szintén a 7. helyen végzett.

- Szerintem ez volt életem eddigi legjobb élménye bármilyen versenyről. Eddig úgy gondoltam, hogy az Eb-nek és a vb-nek van a legjobb hangulata, de ez megváltozott, három hét után is alig akartunk hazajönni. Sajnálom, hogy ilyen kevéssel maradtam le az éremről, de nem kellett rögtön hazautazni, így volt időm kint, a verseny helyszínén feldolgozni az eseményeket - fogalmazott Dékány Kinga, aki azt is elárulta a világbajnokság óta nőtt az önbizalma, bátrabban vállalja el a saját akcióit, ez pedig csak a javára válhat a jövőben.

Mellettük a szintén válogatott szinten jól teljesítő Petri Renáta, Kazár Dóra és Keszthelyi Zsombor, a kerekesszékes Eb-n bronzérmes Szarvas Zsolt, valamint a nemzeti csapat ajtaján kopogtató Szabó Bence is átvehetett egy kis ajándékcsomagot.

 

(Fotó: Fazekas Róbert)

 

Galli Zsolt, az egyesület vezetőedzője azt hangsúlyozta, hogy eredményeikkel többen is történelmet írtak ebben az évben. Az akadémia elnöke kiemelte, a klub története egyik legsikeresebb évét zárja.

- Versenyzőink szépen haladnak előre, egyre jobban megállják a helyüket a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Ha így folytatják tovább, akkor a magyar vívósport hagyományait folytatva képviselik majd hazájukat - fogalmazott dr. Keszthelyi Péter.

Az évzáró eseményen dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára hangsúlyozta, az akadémia a keleti országrész egyik legsikeresebb klubja és folyamatosan felveszi a versenyt a nagy múltú fővárosi riválisokkal is. Bíró Csaba, a sportbizottság elnöke arra hívta fel a versenyzők figyelmét, hogy segítsék az új generációt, hiszen már mos példaképek a fiatalok előtt.

A vívóknak az év utolsó hónapjában sincs megállás, a csabai versenyzők a karácsony előtti hétvégén zárják az esztendőt a felnőtt országos magyar bajnokságon.

 

További programok »

FEL