Vívás: Petri Renáta ötödik Splitben

2019. október 15. 07:25 | behir

Az Alföld Vívó Akadémiát három versenyző képviselte Horvátországban.

Vívásban is javában zajlik az olimpiai kvalifikáció. Ennek megfelelően minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze a Splitben megrendezett felnőtt szatellit versenyen - írja a csabai klub beszámolója. Az olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakina, az egyéni világbajnoki címmel rendelkező olasz Mara Navarria, orosz Tatiana Gudkova és az észt Julia Beljajeva, valamint a korábban kontinensbajnok észt Irina Embrich és orosz Violetta Kolobova is pástra lépett. Mivel a magyar versenyzőknek ez a viadal egyben válogatónak is számított, így a teljes honi élmezőny is ott volt a 145 nevezett közt. Az egyetlen hiányzó, az egészségügyi problémákkal küzdő Szabó Réka volt.

Az Alföld Vívó Akadémiát három versenyző, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta képviselte a tengerparti városban, közülük utóbbi szerepelt a legjobban. A veretlen csoportkör után honfitársát, az MTK színeiben versenyző Dr. Nattán Saroltát győzte le, ezt az ukrán Spas elleni siker követte. A német Hess ellen már a nyolcas döntőbe jutás volt a tét. Petri Renáta végig kezében tartotta a csörtét, kétség sem férhetett a győzelméhez. A negyeddöntőben aztán az észt csapatvilágbajnok Kuusk legyőzése már nem sikerült, de így is a magyar csapat legjobbjaként, ötödik helyezésével élete első felnőtt nemzetközi sikerét érte el.

Kazár Dóra először győzött az orosz Uspenskaja ellen, majd az észtek kétszeres világbajnoka, Beljajeva ellen elvérzett, hatvanadik lett. Dékány Kinga minimális különbséggel kapott ki Szabó Laurától, végül a kilencvenedik helyet szerezte meg.

Itthon felnőtt férfi Magyar Kupa fordulót tartottak. A csabai fiatalok közül Szabó Bence jutott legtovább, negyvenharmadik lett. Keszthelyi Zsombor az öttusázó Marosi Ádámtól szenvedett vereséget, ő a negyvennyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

 

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL