Bronzot ért az aranyvasárnapi vivóverseny

2019. december 23. 17:45 | behir

Karácsony előtt, a Felnőtt Országos Bajnoksággal zárják az évet a vívók. Fiatal versenyzők idén is kitettek magukért.

A legjobban az Alföld Vívó Akadémia női párbajtőr csapata szerepelt. A 17 csapatos mezőnyben az OSC, majd a Vasas második csapatának legyőzésével jutott a legjobb négy közé a legrutinosabb tagját, az anyai örömök elé néző Szabó Rékát nélkülöző együttes – számolt be róla a csabai klub. Az egyéni bajnok Muhari Eszter vezette Honvéddal nagy csatát vívott Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta és Oláh Lili, de ezúttal a fővárosiak örülhettek.

A bronzmérkőzésen a Vasas volt az ellenfél. A vártnak megfelelően ez a csata is szoros küzdelmet hozott. Az utolsó párban Petri és a Gyuláról elszármazott Kardos Edina egy tusos csabai vezetésnél csapott össze. Petri Renáta remekelt, a viharsarkiak 45-41-re győztek, s a klubtörténet harmadik bronzérmét szerezte meg (két ezüst mellett) a csapatversenyek sorában.

A Keszthelyi Zsombor, Szabó Bence, Kolczonay Balázs alkotta csabai gárda a 29 csapatos mezőnyben mindössze egyszer szenvedett vereséget, attól a BVSC-től, amelyet a felnőtt ranglista első Andrásfi Tibor, és az idegenlégiós, világranglista 51. finn Vuorinen erősített. Az OSC, a Pécs, az MTK (a világbajnok Szényi Péterrel), végül a BVSC második csapata nem tudott ellenállni a remekül vívó csabai fiúknak. Ez a teljesítmény a kilencedik helyre volt elég a fiatal csapatnak.

Az egyéni versenyek során Dékány Kinga szerepelt a legjobban, akinek nem volt könnyű dolga a 111 hölgyből álló mezőnyben. A 32-es táblán kadet Európa-bajnokot, majd a junior ranglistát vezető Borsodit (BVSC) kellett legyőznie a döntőbe jutáshoz. A tatai Kun Anna győzte le végül Kingát. Kazár Dóra 17. lett, a még serdülő korosztályú Oláh Lili pedig 23.

A férfiak 176 fős mezőnyében Keszthelyi Zsombor jutott legtovább. A 32-es táblán az olimpiai bronzérmes, bomba formában vívó Somfai Péter (Honvéd) volt az ellenfele, s nem sok esélyt hagyott Zsombornak, ahogy a nap folyamán senkinek, magabiztosan lett bajnok, Zsombor 19. lett.

Az egyéni döntők alatt hagyományosan díjazták az év során kiemelkedően teljesítő vívókat és edzőiket a Magyar Vívás Napján. A viharsarki gárda tagjai közül díjat kapott Dékány Kinga (U-23-as EB. csapat bronz), Keszthelyi Zsombor (Kadet EB, csapat ezüst), Oláh Lili (Újonc ranglista III. helyezés) valamint edzőjük, Galli Zsolt.

További programok »

FEL