Vívás: Ötödik helyen végzett az Alföld Vívó Akadémia férfi csapata az ob-n

2020. december 20. 17:06 | Kovács Dávid

A Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma, Szabó Bence összeállítású együttes a negyeddöntőben 45-38-ra kikapott az Alba Regia Vívó Akadémiától. Galli Zsolt tanítványai a helyosztókon két sikert arattak és az ötödik helyen végeztek a férfi párbajtőrözők csapatversenyében a felnőtt országos bajnokság záró napján.

Az Alföld Vívó Akadémia fiatal csapata győzelemmel kezdett a legjobb 16 között és magabiztosan, 45-29-re győzött az Alba Volán SC ellen. A negyeddöntőben az egyéniben 5. helyen végző Kovács Gergely vezette Alba Regia Vívó Akadémia volt az ellenfél. A csabaiak az első három pár után ugyan még 12-11-re vezettek, a fehérváriak ezt követően fordítottak és 45-38-ra nyertek - írja a hazai szövetség hivatalos oldala.

A folytatásban az 5-8. helyért harcoltak a csabai fiúk és mindezt nagyon eredményesen tették! Először a Tapolca Vívó Klub volt a rivális, az AVA pedig végig vezetve 45-31-re győzött. Az 5. helyért a BHSE második csapata következett. A találkozón az egyéniben 7. pozícióban záró Keszthelyi Zsombor volt a húzóember, de Kolczonay Balázs és Szabó Bence is jól vívott, így összejött a 45-37-es siker és az 5. hely.

 

További programok »

FEL