Vívás: Keszthelyi Zsombor a legjobb nyolcig jutott az ob-n

2020. december 19. 15:06 | Kovács Dávid

Az Alföld Vívó Akadémia 18 éves tehetsége jól menetelt a párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti, felnőtt országos bajnokságon, szombaton. Keszthelyi Zsombor magabiztos győzelmekkel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a 2019-es világbajnokot legyőző Berta Dánieltől szenvedett vereséget és végül a 7. helyen végzett.

A férfiak mezőnyében négy fiatal békéscsabai próbálkozott a minél jobb eredmény elérésével. A pár napja 18. születésnapját ünneplő Keszthelyi Zsombor két Leventét, először a tatai Horváthot, majd az MTK-s Bartkót verte meg. A 32 között a BHSE-s Hosszu Dánielt szoros csatában, 15-12-re legyőzte és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Keszthelyire egy másik honvédos, Liptay Ádám várt a negyeddöntőért. A csabai párbajtőröző nem adott esélyt ellenfelének és 15-4-re diadalmaskodott. A legjobb nyolc között a párbajtőr csapattal olimpiáért harcoló, tavalyi bronzérmes Berta Dániellel szemben már nem sikerült a bravúr. A 2019-es világbajnok Siklósi Gergelyt is legyőző párbajtőröző 15-8-ra nyert.

Szabó Bence is két magabiztos sikerrel kezdett a főtáblán, két tapolcai, Szabó Ádám és Kauker Dominik volt az áldozat. A nyolcaddöntőbe jutásért azonban a 21 esztendős Bányai Botond 15-9-es sikert aratott a csabai versenyzővel szemben.

Ugyanebben a körben esett ki Kolczonay Balázs is! A 19 éves párbajtőröző előbb Kamondy Vincent, majd Debnár Gergely ellen jutott tovább, a 32 között viszont Nagy Dávid (Vasas) 15-9-cel jobbnak bizonyult.

A legfiatalabb csabai fiú, Lenkefi Soma egy diadalt aratott a főtáblán: Bernáth Bálint legyőzése után őt az idősebb Bányai-testvér, Zsombor győzte le, 15-8-ra.

 

További programok »

FEL