Vívás: Érem nélkül, sok tapasztalattal Laupheimben

Az Alföld Vívó Akadémia három versenyzője utazott a németországi Laupheimbe, ahol a juniorok egyik legerősebb világkupa versenyét rendezték. Egyéniben Petri Renáta jutott legtovább és a legjobb 32 között esett ki, a viharsarki egylet legjobbjaival megerősített magyar csapat pedig hatodik lett – számolt be közleményében a csabai klub.

Az egyéni versenyben mindhárom csabai versenyző feljutott a direkt táblára, ahol Dékány Kinga az izraeli Hechttől vereséget szenvedett. Kazár Dóra a világranglista 10. helyezettjét, a svájci Favre-t győzte le remek vívással. Kazár ezt követően a diósgyőri Nagy Kingával vívott, 12-9-re is vezetett, de a végén ellenfele örülhetett (14-15). Petri Renáta két magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 32 közé, itt azonban kikapott a remek formában vívó, későbbi ezüstérmes orosz Soldatovától.

A vasárnapi tizenhét csapatot számláló csapatversenyen a 13. helyre sorolt magyar lányok, Petri Renátával és Dékány Kingával a soraiban a házigazdákkal kezdtek. A mieink fokozatosan, hat tusos előnyre tettek szert, a vége mégis drámaian alakult, egy találattal sikerült győznie a magyar gárdának. A lengyel csapat következett, már a legjobb négy közé kerülésért. Az előzőhöz hasonlóan alakult a forgatókönyv, itt nyolc találattal is vezettünk, de az utolsó két asszóban kiegyenlített a lengyel csapat, a „hirtelen halálban” pedig ők voltak a szerencsésebbek. Az 5-8. helyért következtek az angolok. A szakvezetés változtatott a csapaton, az enerváltan vívó Gnám Tamarát Dékány Kinga váltotta, és a remek formában vívó Petri Renáta lett a befejező ember. A dráma itt is folytatódott: öt találatos előnyt adtunk el az utolsó két asszóban, így újra hosszabbításban dőlt el a továbbjutás, de Petri Renátának helyén volt a szíve, ő adta az utolsó találatot. Az ötödik helyért Izraellel néztünk farkasszemet. Ez a mérkőzés sem lógott ki a sorból, itt hét találat is volt az előnyünk, az előző asszók izgalmai azonban sokat kivettek lányainkból, így a végjátékban az izraeliek kerekedtek felül.

– Az egyéni versenyen Petri Renáta szereplése biztató, első éves juniorként jó eredményt ért el, Kazár Dóra és Dékány Kinga sérüléssel bajlódva érte el eredményét. A csapatversenyen a jóval hátrébb sorolt csapatunk 6. helyezése jó, de maradt bennünk hiányérzet. A csapatépítés elején tartunk, az EB-re és a vb-re kell megtalálni a legjobb összeállítást – értékelt Galli Zsolt, a csabai versenyzők edzője.

Megosztás:

Címke: , ,